Nieuws 27 t/m 30 mei

Prinses Beatrix opent nieuwe locatie stichting de overbrugging

 Prinses Beatrix opende op dinsdagochtend 27 mei een nieuwe locatie van stichting De Overbrugging in Oud-Beijerland. Jacobien  was er bij een maakte voor deze site het volgende verslag
Prinses Beatrix opende op dinsdagochtend 27 mei een nieuwe locatie van stichting De Overbrugging in Oud-Beijerland. Ze kwam om 10:30 nieuwe locatie en vertrok om 5 minuten voor 12. De Overbrugging werkt samen met de Hoop en vangt ex-verslaafden op. Voor deze bijzondere gelegenheden waren 3 basisscholen gekomen, waaronder 1 basisschool met ong. 400 leerlingen. Deze scholen kwamen rond 09:45 en moesten dus nog een behoorlijke tijd in de regen wachten. Toen de koningin kwam en de straat in reed had ze haar raampje open staan. Sommige kinderen hebben nog een glimp van haar op kunnen vangen en weer anderen konden zwaaien naar de hofdame.

 
Foto’s zijn gemaakt door Jacobien (http://koninklijkefotos.blogspot.nl)  Niet overnemen zonder haar toestemming
 

De prinses stopte pal voor de ingang, waar ik stond. Ze stapte uit en gaf de burgemeester een hand. Het regende keihard. Naast mij stonden 2 jongetjes met een presentje voor de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane. De prinses nam het aan en bedankte, maar liep toen snel weer naar binnen, omdat ze nat werd. Ze  zij: ‘Ondanks de paraplu wordt ik nog steeds nat’ tegen de man die haar paraplu boven haar hielt. Ze liep naar binnen en kreeg daar de bloemen van een mevrouw. Ze nam de tijd om even met deze vrouw te praten en daarna gingen de deuren dicht.

Binnen schudde de prinses nog een heel aantal handen, maar toen moest ze aan de andere kant weer naar buiten. Ze zou de opening verrichten door een nieuwe bank te onthullen. Meneer van Pelt hielt eerst een korte toespraak. Daarna maakte hij en de prinses de strik los die om de bank zat, zodat ook het witte doek verwijderd kon worden. Deze bank was heel symbolisch. Aan de onderkant zaten 2 voeten dit hield in dat ze iedereen wilden helpen om weer op eigen voeten te staan. Als armleuningen waren er 2 handen, dit hield ‘helpende handen’ in. De rugleuning werd gezien als een steuntje in de rug, zoals ook de bank heet.

Na deze onthulling ging iedereen snel weer naar binnen. Daar nam Beatrix uitgebreid de tijd om met iedereen te praten. Volgens vrijwilligers was ze erg belangstellend.* Daarnaast hingen er verschillende schilderijen van Beatrix, die dan ook met veel plezier bekeken werden.

*Jacobien mocht niet na binnen maar van ze heeft gesproken met de  eigenaar, heer van Pelt, en  andere vrijwilligers 
 
Om 9 voor 12 kwam de koningin weer naar buiten. Ze was wat vergeten en liep dus nog even terug. Ze ging naar mevrouw van Pelt om haar nog een hand te geven en te bedanken voor de bloemen! Daarna kon de prinses toch met een gerust hart naar huis. Toen ze naar buiten liep heb ik haar nog een ‘oude’ foto aangeboden van 2007. Toen was ze nog als koningin in Oud-Beijerland en heb ik haar een kleurplaat gegeven. Ze stapte vanwege de regen weer snel in en zwaaide nog even naar het publiek.

 

Foto’s zijn gemaakt door Jacobien (http://koninklijkefotos.blogspot.nl)  Niet overnemen zonder haar toestemming

Nog een fotoserie van het ANP

Koningin Maxima neemt MS atlas in ontvangst
Koningin Máxima was woensdagmiddag 28 mei aanwezig op Wereld MS Dag bij Stichting MS Research in Voorschoten. Stichting MS Research financiert wetenschappelijk onderzoek naar MS. Zo steunt de Stichting de MS-Hersenbank, die hersenmateriaal beschikbaar stelt om het ziekteproces beter te kunnen onderzoeken en zet zich in voor de beschikbaarheid van MRI-scans in ziekenhuizen, waardoor het beter mogelijk is de diagnose MS te stellen.


Tijdens deze bijeenkomst nam de koningin de eerste Nederlandse uitgave van de Internationale MS Atlas in ontvangst. De MS-Atlas bevat nieuwe feiten en cijfers over multiple sclerose (MS) in ons land en daarbuiten.

Discussiegroepen bestaande uit deskundigen en patiënten buigen zich die middag over knelpunten en oplossingen in onderzoek, zorg en voorlichting over MS. Multiple sclerose (MS) is een chronische ziekte waarbij ontstekingen ontstaan in het centrale zenuwstelsel. Het lichaam krijgt daardoor uitvalsverschijnselen zoals krachtverlies, blindheid en extreme vermoeidheid. Op Wereld MS Dag vraagt Stichting MS Research samen met zusterorganisaties in meer dan zeventig landen aandacht voor MS en MS-onderzoek naar de oorzaak en behandeling van deze – nog ongeneeslijke – ziekte. In Nederland hebben circa 17.000 mensen MS, wereldwijd zijn dat er 2,5 miljoen. De Nederlandse uitgave van de MS Atlas brengt nieuwe feiten en cijfers over MS in Nederland in kaart en vergelijkt deze met de situatie in andere landen.

Prinses Margriet bij officiële ingebruikname ‘Zonnebloempendelbus’ 
Woensdag was Prinses Margriet op Paleis het Loo (Apeldoorn) bij de onthulling en ingebruikname van de ‘Zonnebloempendelbus’ De Prinses ging met Esther Vergeer, ambassadeur van de VriendenLoterij en een vrijwilliger van de Zonnebloem,  als eerste een ritje maken in de pendelbus.

De pendelbus , die ontstaan is door samenwerking van de VriendenLoterij en vrijwilligersorganisatie de Zonnebloem, moet ervoor zorgen dat Paleis Het Loo optimaal toegankelijk wordt voor mensen met een fysieke beperking.  Naast de pendelbus worden ook diverse paden op het terrein aangepast voor betere bereikbaarheid. Zo’n 10.000 deelnemers van de Zonnebloem kunnen, dankzij dit initiatief, een bezoek brengen aan Paleis Het Loo.
PPE fotoserie – ANP fotoserie

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven opent tentoonstelling ‘Nederland Golft!’

Met het slaan van een golfbal richting naar een drijvende green in hofvijver opende Prof.Mr. Pieter  in het Haags Historisch museum in Den Haag de tentoonstelling ‘Nederland Golft!’

De tentoonstelling is ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Nederlandse Golf Federatie en toont de ontwikkeling van de golfsport in de afgelopen eeuwen. Zo zijn er zeventiende-eeuwse schilderijen, prenten en tekeningen te zien van Hendrick Avercamp en Rembrandt. Voorwerpen, foto’s en filmbeelden tonen de beginselen van het moderne golf in de negentiende eeuw en laten zien hoe de sport zich heeft ontwikkeld. Het materiaal is afkomstig uit particuliere verzamelingen en uit de collectie van het British Golf Museum. De tentoonstelling tot en met 12 oktober 2014 te bezoeken.
PPE Fotoserie – ANP fotoserie – Foto’s Robin van Utrecht

Koning  Willem-Alexander bij opening WK hockey
Koning Willem-Alexander was vandaag aan het eind van de middag  in het World Forum in Den Haag aanwezig bij de officiële opening van de Hockey World Cup 2014. Tijdens de opening kreeg de koning een optreden te zien van Het Nederlands Blazers Ensemble. In het optreden stonden de vijftien deelnemende landen centraal staan. Alle sporters zijn bij de opening aanwezig. Na afloop worden ze door de andere aanwezigen succes gewenst en uitgezwaaid.

Aan het WK wat plaatst vind van 31 mei tot 15 juni 2014 in Den Haag doen 24 vrouwen- en mannenteams mee. De wedstrijden vinden plaatst  in het speciaal voor het WK hockey verbouwde  Kyocera Stadion in Den Haag. De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond organiseert het WK in opdracht van de International Hockey Federation en in samenwerking met de gemeente Den Haag en andere partners. Dat gebeurt onder het motto ‘Let’s celebrate hockey!’.
Fotoserie ANP – Foto’s Robin van Utrecht – PPE fotoserie

Kort en overig nieuws

  • Koning Willem Alexander heeft woensdagmiddag op Paleis Noordeinde in Den Haag  de ambassadeur van de Republiek Zuid-Afrika, Z.E. Peter Goosen, en de ambassadeur van de Republiek Belarus, H.E. mevrouw Elena Gritsenko ontvangen voor afscheidsaudiëntie
  • Gisteren waren Prins Floris en Prinses Aimee samen met hun dochters Magali en Eliane bij de opening van de  lego expositie The art of brick. Prinses Aimee sprak ook nog even met een verslaggeefster van Showvandaag. Bekijk dat interview HIER

Eén gedachte over “Nieuws 27 t/m 30 mei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.