10 t/m 15 november 2014

Koning Willem-Alexander geeft startsein voor nieuwe campagne Maatjes Gezocht

Koning Willem-Alexander  heeft dinsdag in Museum Catharijneconvent het startsein gegeven voor de nieuwe campagne Maatjes Gezocht van het Oranje Fonds. Daarna bezoekt de Koning in het museum de tentoonstelling “Ik geef om jou! Naastenliefde door de eeuwen heen”. Het Oranje Fonds is hoofdpartner van deze expositie.
RVD bericht – Foto’s PPE – Foto’s ANP

Koning Willem-Alexander bij opening Amsterdam World Cities Culture Summit 2014
Koning Willem-Alexander was woensdagochtend aanwezig bij de opening van de jaarlijkse conferentie van het World Cities Culture Forum (WCCF) in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Koning Willem-Alexander reikt Erasmusprijs 2014 uit aan Frie Leysen
Koning Willem-Alexander, Regent van de Stichting Praemium Erasmianum, heeft woensdagmiddag in het Koninklijk Paleis Amsterdam de Erasmusprijs  uitgereikt aan de Belgische festivalmaker Frie Leysen.  De Erasmusprijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon die binnen het kader van de culturele tradities van Europa een belangrijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van cultuur, humaniora of sociale wetenschappen. De Erasmusprijs had dit jaar als thema ‘Theater, publiek en samenleving’.
Koningin Maxima bij relatie evenement Villa Joep
Koningin Máxima woonde woensdag in het Stedelijk Museum van Amsterdam een relatie evenement bij van Villa Joep, het fonds zet zich in om onderzoek naar deze agressieve en zeldzame vorm van kinderkanker mogelijk te maken.

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven opent boerderij ‘De Aarlese hoeve’ 
Prof.mr. Pieter van Vollenhoven opende woensdag 12 november de gerestaureerde boerderij ‘De Aarlese Hoeve’ in Best.

Prinses Laurentien bij opening ‘Van Gogh’ fietspad
Woensdagavond  werd het Van Gogh-fietspad, een 600 meter lange pad  methonderdduizenden ‘glow-in-the-dark’-steentjes die oplichten in het donker tussen Eindhoven en Nuenen geopend. Prinses Laurentien was ook aanwezig tijdens de opening. De opening van het fietspad is de aftrap van een grote internationale Van Gogh-herdenking. 2015 is het 125ste sterfjaar van de schilder.

Artikel over het fietspad – Reportage over de opening – twee foto’s

Koning Willem-Alexander opent Kulturhus Trefkoele+ in Dalfsen

© Lichelle Roozeboom www.kleineroyals.wordpress.com. Niet overnemen zonder toestemming!

Koning Willem-Alexander opende donderdagochtend  Kulturhus Trefkoele+ in Dalfsen. De Trefkoele+ is een multifunctioneel ontmoetingscentrum voor alle inwoners van de gemeente.

Koning Willem-Alexander op werkbezoek bij UWV Groningen
Koning Willem-Alexander  heeft op donderdag 13 november met minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een werkbezoek gebracht aan UWV Groningen. Zij werden vergezeld door de voorzitter van de Raad van Bestuur van UWV, Bruno Bruins. Doel van het bezoek was inzicht te krijgen in het werk van UWV in het algemeen en in de regio Groningen in het bijzonder. Het bezoek met minister Asscher is het eerste in een reeks werkbezoeken van de Koning met ministers, waarbij de desbetreffende bewindspersoon een deel van het werkterrein van zijn ministerie laat zien.

Koningin Máxima opent nieuwe CONO Kaasmakerij

Bron: CONO


Koningin Máxima opende donderdagochtend  het nieuwe gebouw van CONO kaasmakers in Westbeemster. In de nieuwe kaasmakerij staat duurzaamheid centraal.
RVD berichtFoto’s PPE – Foto’s ANP – Foto’s Patrick van Katwijk

Koningin Máxima opent Lustrum Beursvloer in Alkmaar
Koningin Máxima opende donderdag in het AFAS stadion in Alkmaar de Lustrum Beursvloer van Stichting De Waaier. Op de beursvloer staan bedrijven die hun kennis, materialen of ‘vrijwilligersuren’ gratis aanbieden aan non-profitorganisaties.

Prinses Beatrix opent 90e kerstmarkt in Noorse Kerk Rotterdam
Prinses Beatrix opende donderdag de 90e kerstmarkt in de Noorse Kerk in Rotterdam. Op de kerstmarkt worden Noorse producten verkocht. De opbrengsten van de kerstmarkt komen ten goede aan het in stand houden van de kerk die sinds 2000 een rijksmonument is.

RVD bericht – Foto’s PPE – Foto’s ANP – Fotoserie Patrick van Katwijk – Filmpje Blauw Bloed

Afscheidsreceptie Martine van Loon-Labouchere. 

Afgelopen donderdag werd in Paleis op de Dam van Amsterdam een afscheidsreceptie gehouden voor de oud grootmeesteres mevrouw Martine Van Loon-Labouchere.  Hierbij waren naast het koningspaar en de oud-vorstin ook Prinses Margriet , Prins Maurits , Prinses Margarita en Tjalling aanwezig.  Tijdens de receptie kreeg mevrouw Martine van Loon-Labouchere het Groot Erekruis van de Huisorde van Oranje
Filmpje AT5

Paleissymposium ‘Über die Zeit’
In het Koninklijk Paleis Amsterdam vond vrijdag het Paleissymposium ‘Über die Zeit’ plaats.  Koning Willem-Alexander was gastheer van het symposium. Prinses Beatrix was ook aanwezig.

De Stichting Koninklijk Paleis Amsterdam probeert per jaar twee symposia te organiseren. Vooraanstaande sprekers wereldwijd delen tijdens deze bijeenkomsten hun visie op maatschappelijke vraagstukken en actuele thema’s en er volgt ook een vragen gesprek. Het thema wat dit keer centraal stond was hoe je in de huidige maatschappij  goed met tijd om kunt gaan.

RVD-bericht

Interview met Prinses Mabel in special ‘Kind, magazine over kinderrechten’
Vandaag verscheen bij de Volkskrant de special  ‘KIND, magazine over kinderrechten.’  Met dit magazine wil Augeo laten  zien dat kinderrechten ook in eigen land een cruciale rol spelen in de bescherming van kwetsbare kinderen. In het magazine is onder andere een interview met Prinses Mabel te lezen , waar in ze vertelt over haar werk voor haar eigen stichting Girls Not Brides.  Ook geeft ze antwoord op de vraag of ze wat ze doet voor haar werk deelt met haar dochters en tot slot beantwoord ze (kort) de vraag hoe het nu met haar gaat.

Het magazine is niet allen als extra bijlage bij de Volkskrant te bekijken, maar ook online te bekijken.
Meer informatie over het magazine – Het interview met Prinses Mabel

Overig  en kort nieuws 
Maandag sprak Prof.mr.Pieter op het jaarlijks congres van het Nederlands instituut voor bedrijfshulpverlening. 

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben op dinsdag 11 november in Paleis Noordeinde een lunch aangeboden aan een selectie van Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie. Onder de 26 genodigden waren o.a. Humberto Tan , Anita Meyer en Jorien ter Mors. RVD bericht

Koning Willem-Alexander heeft vrijdag in Paleis Noordeinde de ambassadeurs mevrouw ir. M.C.T. Derckx (Manilla, Filippijnen) en mevrouw mr. D. van de Weerd (Tirana, Albanië) beëdigd

Eén gedachte over “10 t/m 15 november 2014

  • 16 nov 2014 om 10:47 am
    Permalink

    Wat een mooi overzicht heb je gemaakt! De royals blijven druk! Het was super om de Koning weer te zien! 2 keer binnen 5 dagen! Wat een geluk! Zit nog steeds op een Oranje wolk!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.