24 t/m 28 november 2014

Verschillende ontvangsten door koning Willem-Alexander op Noordeinde. 

Maandag heeft koning Willem-Alexander verschillende ontvangsten gehad op Paleis Noordeinde. 
De koning ontving ’s morgens de secretaris-generaal van de NAVO, de heer Jens Stoltenberg, die in Nederland was voor een bijeenkomst van de NAVO
RVD bericht – Fotoserie (ANP) – Fotoserie (PPE) – Fotoserie (MPE/Patrick van Katwijk)
 ’s middags ontving koning Willem-Alexander de Commissarissen van de Koning en Belgische gouverneurs. De Belgische gouverneurs bezoeken Nederland op uitnodiging van de Nederlandse kring van Commissarissen van de Koning. Zij spreken met elkaar over de overeenkomsten en verschillen tussen de Belgische en Nederlandse provincies.

RVD bericht – Foto

Ook ontving Koning Willem-Alexander de  ambassadeur Thailand (Z.E. Virachai Plasai) voor afscheidsaudiëntie.

Prinses Margarita presentatie en diner Addy van den Krommenacker
Prinses Margarita  was maandagavond aanwezig bij de presentatie van een geurtje van Addy van den Krommenacker. Bij de presentie werd het selecte gezelschap (van vaste klanten van de couturier)  ook getrakteerd op  een private Red Carpet diner. 

Koning Willem-Alexander opent proefinstallatie Bue Energy

Koning Willem-Alexander opende woensdagmiddag de Blue Energy proefinstallatie in Breezanddijk op de Afsluitdijk. Met Blue Energy wordt energie gewonnen uit het verschil in zoutconcentratie tussen zout en zoet water. Door het zoute en zoete water langs membranen te voeren ontstaat een spanningsverschil dat wordt omgezet in elektriciteit.

RVD bericht – Fotoserie (PPE) – Fotoserie (ANP) – Fotoserie (MPE/ Patrick van Katwijk) – Filmpje (GPTV)

Koning Willem-Alexander krijgt geloofsbrieven overhandigt van ambassadeurs Korea, Costa Rica en Turkmenistan. 

Koning Willem-Alexander heeft woensdagochtend  op Paleis Noordeinde in Den Haag de ambassadeur van de Republiek Korea, Z.E. Jong-hyun Choe, de ambassadeur van de Republiek Costa Rica, Z.E. Sergio Ugalde Godinez, en de ambassadeur van Turkmenistan, Z.E. Kakadjan Mommadov, ontvangen voor het overhandigen van geloofsbrieven.

Koning op werkbezoek bij Nederlandse Defensie Academie

Hand-outs Ministerie van Defensie
Koning Willem-Alexander heeft op donderdagochtend een werkbezoek gebracht aan de Nederlandse Defensie Academie in Breda. Tijdens zijn bezoek sprak de Koning met staf en medewerkers van de Defensie Academie over het breder ontsluiten van de kennis en het aanbod van de NLDA voor Defensie, maar ook daarbuiten; de gevolgen van internationalisering voor het militair onderwijs en de betekenis voor de krijgsmacht en de NLDA van technologische ontwikkelingen.
RVD bericht

Koning Willem-Alexander bij jubileumbijeenkomst Diensten Geestelijke Verzorging bij Defensie

Koning Willem-Alexander was donderdag aanwezig bij de jubileumbijeenkomst van de Diensten Geestelijke Verzorging bij Defensie. Tijdens de bijeenkomst, die plaats vond op het Marine Etablissement in Amsterdam, ontvangt de Koning het eerste exemplaar van het Jubileumboek.
RVD bericht – Fotoserie (ANP) – Fotoserie PPE

Prof.Mr. Pieter spreekt over onafhankelijk onderzoek
Prof. Mr. Pieter was afgelopen donderdag in Leuven aanwezig bij een Studienamiddag  van de universiteit van Leuven met als thema: Waarheidsvinding en adviesverlening bij rampen. Naar een onderzoeksorgaan voor veiligheid in België?’ Er werd hier gesproken om net als een Nederland een  onderzoeksraad voor de veiligheid op te richten. Prof. Mr. Pieter was oprichter  en voorzitter van de Nederlandse onderzoekraad voor de veiligheid. 

Het programma over deze studiemiddag

Prinses Margriet ontvangt boek De Mens achter de Medaille

Prinses Margriet nam , als erevoorzitter van het  Nederlandse Rode Kruis op paleis Het Loo het eerste exemplaar van het boek ‘De Mens achter de Medaille’ uitgereiktHet boek vertelt het verhaal van 20 mensen die in de afgelopen honderd jaar het Kruis of de Medaille van Verdienste van het Rode Kruis hebben ontvangen.
Bericht  met foto op site van het Rode Kruis

Prinses Margriet doet oproep voor doneren aan Giro 555
Als ere-voorzitster van het Nederlandse Rode Kruis riep Prinses Margriet via een filmpje op te doneren voor de actie ‘Stop de ebola ramp’  van Giro 555. Gisteren was de actiedag , maar doneren kan nog. Meer informatie kun je vinden op www.giro555.nl
https://youtube.googleapis.com/v/LSPLa8Tqkkc&source=uds

Prinses Laurentien gast bij  Denk Groter Debat.
Gisteren was Prinses Laurentien in Sittard om daar mee te doen aan het Denk Groter Debat van Fontys Hogenscholen. Tijdens deze debatten gaat de gast in gesprek met studenten op de manier die we kennen van o.a. het TV programma  college tour. Prinses Laurentien werd  ondervraagt over haar werk voor de Missing Chapter Foudation en de stichting Lezen & Schrijven en natuurlijk haar leven als prinses. Vanaf 21 december zal een samenvatting van het debat te vinden zijn via deze link.
Op het YouTube kanaal zijn al wel filmpjes te vinden die tijdens het debat gebruikt werden. Onder andere de volgende waar mensen over Prinses Laurentien vertellen.
Paul van Loon over hoe hij met Prinses Laurentien een boek schreef
De vader van Prinses Laurentien over Prinses Laurentien. (1) 
Nogmaals vader van prinses Laurentien aan het woord over de Prinses
En een filmpje waar de vader van Prinses Laurentien leest voor uit Mister Finney
Een fotocollage


Prinses Laurentien spreek op symposium Zelfredzaam met braille

© Jannemieke (royalduo). Niet overnemen zonder toestemming!
Prinses Laurentien hield gisterenmiddag een toespraak tijdens het tweede Braillesymposium van de NLBB Vereniging van Leesgehandicapten.Thema van het symposium in de Jaarbeurs in Utrecht is Zelfredzaam met braille.

Prinses Beatrix woont 5e Nationaal Congres Palliatieve Zorg bij.

Prinses Beatrix bezocht gisteren een deel van het programma van het 5e Nationaal Congres Palliatieve Zorg (NCPZ) in de congrescentrum De Werelt in Lunteren.
RVD bericht – Fotoserie (PPE) –  Fotoserie (ANP) – Fotoserie (MPE/Patrick van Katwijk)

Koning Willem-Alexander bezoekt Stichting Pluspunt 
Koning Willem-Alexander heeft gisterenmiddag een bezoek gebracht aan Stichting Pluspunt in Rotterdam. Stichting Pluspunt is een werkactiveringscentrum voor mensen die dak- en thuisloos zijn geweest en daardoor in een sociaal isolement zijn geraakt. Tijdens het bezoek sprak de Koning met deelnemers,vrijwilligers en samenwerkingspartners. Ook kreeg hij een rondleiding langs de verschillende werkplaatsen.  Stichting Pluspunt wordt ondersteunt door het Oranje Fonds

Koning Willem-Alexander spreek met betrokkenen over vogelgriep

Koning Willem-Alexander heeft in het stadhuis van Oudewater gesproken met een pluimveehouder die getroffen was door vogelgriep en vertegenwoordigers van de pluimveesector. Hij werd hierbij vergezeld door staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken.

RVD bericht – Fotoserie (ANP)

Koningin Maxima was afgelopen week in China. Lees daarover meer in DIT bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.