Koningin Maxima voor VN-werk in China

Koningin Máxima bracht deze week , op uitnodiging  van de Chinese overheid, een vijfdaags bezoek aan China als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.


Maandag had koningin Maxima verkende gesprekken over het programma van de komende dagen en eerste kennismakende gesprekken met vertegenwoordigers van Chinese banken, telecombedrijven en financiële instellingen. 
Foto van ontvangt op het kantoor van het UNDP

Dinsdag had koningin Maxima weer verschillende ontmoetingen en bezocht ze de centrale bank van China. Zo  sprak ze met de gouverneur van de centrale bank en met de president van de China Banking Regulatory Commission.  Ook lunchte ze met de vrouw van de President van China. 

Filmpje bezoek People’s Bank of China (NOS) – Foto’s  bezoek aan de bank (ANP) – Verslag van dinsdag (RoyalBlog)

Woensdagochtend verliet koningin Maxima Peking.  Ze bezocht in twee Chinese dorpjes twee bedrijven die op gestart zijn door een microkrediet, een Noedel restaurant en een boerderij. 

’s middag hield de Koningin op de universiteit van Peking een toespraak over het belang van het toegankelijk maken van  banken en financiële instellingen toegankelijker te maken voor mensen met een kleine beurs.

Donderdag bezocht Koningin Máxima  internetbedrijf ‘Alibaba’ in Hangzhou. Hier bekeek ze naar de mogelijkheden hoe internet bedrijven financiële diensten toegankelijker kunnen maken. Ze sprak er onder andere met de oprichter Jack Ma  en ze kreeg een rondleiding over het bedrijventerrein. 

Vrijdag ochtend werd het bezoek weer afgesloten op het  kantoor van het UNDP met onder andere een persbijeenkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.