Nieuws 3 t/m 8 november

Prinses Beatrix bij viering 200 jaar Commissie van Toezicht op gevangeniswezen
Prinses Beatrix der Nederlanden was maandag in Amersfoort aanwezig bij de viering van het 200-jarig bestaan van de Commissie van Toezicht, een onafhankelijk orgaan dat toezicht houdt op de penitentiaire inrichtingen.
RVD-bericht – PPE Fotoserie

Prinses Laurentien spreekt en praat over onderwijs
Op maandag 3 november was prinses Laurentien in Leuven om een nieuwe cyclus ‘Lessen voor de XXIe eeuw’ te openen, met een voordracht over De eigen kracht van jongeren: niet grijs, wel wijs.

Donderdag met leerlingen van het Ichthus College in Kampen. Dat deed ze in het kader van het project ‘Leren in de Toekomst’.

Artikel  – Filmpje BlauwBloed

Koningin Máxima bezoekt Power Play en de Rijdende Popschool

Koningin Máxima bezocht donderdag Power Play in Warffum en De Rijdende Popschool in Garmerwolde. Power Play en De Rijdende Popschool zijn deelnemers aan het programma Kinderen Maken Muziek, een samenwerking tussen het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Oranje Fonds.
Koning bij benoeming Nationale Iconen 2014
Koning Willem-Alexander was donderdag aanwezig bij de benoeming van de ‘Nationale Iconen 2014’ tijdens de Innovatieconferentie in de Ridderzaal in Den Haag.  Nationaal Icoon zijn door het kabinet uitgekozen baanbrekende innovatieve uitstraling en potentiële bijdrage aan de economie en maatschappij.
RVD bericht – ANP fotoserie – PPE Fotoserie

Koningin Máxima bij Finale Gala-avond 10de Liszt Concours

Koningin Máxima woonde vanavond de Finale Gala-avond bij van het 10de Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht. Het concours wordt sinds 1986 elke drie jaar gehouden en staat geheel in het teken van pianomuziek van Franz Liszt.RVD bericht – PPE fotoserie –ANP fotoserie –Fotoserie Patrick van Katwijk (MPE)

Overig en kort nieuws
Koning Willem-Alexander heeft donderdag op Paleis Noordeinde de ambassadeur van de Republiek Korea, Z.E. Key Cheol Lee, de ambassadeur van het Koninkrijk Saoedi-Arabië, Z.E. Abdullah Abdulaziz Z. Alshaghrood en de ambassadeur van de Dominicaanse Republiek, Z.E. Luis Eladio Arias Nuñez ontvangen voor afscheidsaudiëntie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.