Nieuws 13 t/m 20 september

Koninklijk paar bij viering tien jaar Protestantse Kerk in Nederland
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben in De Fontein in Nijkerk zondag 14 september de viering van het tienjarige bestaan van de Protestantse Kerk in Nederland bijgewoond. Tijdens de middag sprak dominee Plaisier , daarnaast waren er diverse muzikale optredens van onder andere Daniel en Coosje Smit ,  anita meyer en Trintity en worden er korte films vertoond van plaatselijke kerken die de diversiteit van de PKN tonen.

Prinses Mabel in Zambia
Prinses Mabel bracht 15 t/m 19  september samen met aartsbisschop Desmond Tutu een vierdaags bezoek aan Zambia. Ze deden dat voor hun werkzaamheden voor Girls Not Brides, een organisatie die gedwongen huwelijken bij meisjes wil voorkomen en waar Prinses Mabel voorzitster van is.
© Handout Girls Not Brides gemaakt door François D’Elbee 


Koningin Máxima spreekt op bijeenkomst van Moneyval in Straatsburg

© Council of Europe
Koningin Máxima hield woensdagmiddag 17 september in haar VN-hoedanigheid bij de Raad van Europa in Straatsburg een toespraak tijdens een bijeenkomst van Moneyval.

Koningin Máxima bij startevenement van de Werkweek tegen jeugdwerkloosheid
Koningin Máxima was op donderdag 18 september 2014 in Den Haag aanwezig bij een van de startevenementen van de Werkweek. Samen met Mirjam Sterk, ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid, woont Koningin Máxima een bijeenkomst bij van DeBroekriem, waar werkzoekende jongeren netwerkgesprekken voeren met managers uit het bedrijfsleven.

Prinses Margriet bij bijeenkomst Jazi Foundation

Prinses Margriet bracht  donderdag 18 september  als erevoorzitter van het Rode Kruis, een verrassingsbezoek aan de bijeenkomst van de Jazi Foundation in het Museum Hilversum onder het thema “The Art of News #2, hoe geven anders kan”. Daarnaast bezocht ze ook de foto-expositie van Raymond Rutting. Daarnaast werd er tijdens de bijeenkomst nog ruim 300.000 euro opgehaald voor het Prinses Margriet Fonds van het Rode Kruis.

Prinses Beatrix bij viering 125 jaar kerkelijke Unie van Utrecht

©  koninklijkefotos2014.blogspot.nl/ Jacobien. Niet overnemen zonder toestemming!
Prinses Beatrix woonde 20 september in de Utrechtse Domkerk de ‘eucharistieviering’ bij van het 125-jarig bestaan van de Kerkelijke Unie van Utrecht.

Koning bij herdenking 70 jaar Operatie Market Garden in Driel en ontvangt Poolse president
Koning Willem-Alexander woonde op zaterdag 20 september in Driel de 70ste herdenking bij ter nagedachtenis aan de bijdrage van de 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade aan de Slag om Arnhem.  Tijdens deze bijeenkomst werd de dropping van 70 jaar geleden nagespeeld en werden er diverse toespraken gehouden.  Kort voor de bijeenkomst ontving koning Willem-Alexander de Poolse president.
RVD bericht – Fotoserie ANPFotoserie MPE – PPE fotoserie – Uitzending NOS

Prinses Laurentien bij Kids Climate Conference 2014 

In het weekend van 20 september was het weet tijd voor Kids Climate conference 2014. In Het Heijderbos vlakbij Nijmegen zijn meer dan 100 enthousiaste Nederlandse en Vlaamse kinderen van 8 tot 14 jaar drie dagen lang op zoek gegaan naar creatieve oplossingen voor een schonere toekomst.

En natuurlijk kwam Prinses Laurentien , als voorzitter van de Missing Chapter foundation,  langs om met kinderen te praten over dit thema

Gravin Eloise was zaterdag 13 september aanwezig bij de galavoorstelling van het Nationale Ballet. Met een feestelijke galavoorstelling luidt het Nationale Ballet jaarlijks het nieuwe seizoen in

2 gedachten over “Nieuws 13 t/m 20 september

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.