Koningin Maxima bezoek Myanmar

Koningin Máxima heeft op uitnodiging van de regering van Myanmar als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling van maandag 30 maart tot en met woensdag 1 april een bezoek gebracht aan Myanmar.  

Dag 1: maandag 30 maart- Yangon
Het bezoek van Koningin Maxima aan Myanmar begon in Yangon. Hier sprak ze onder anderen spreekt met vertegenwoordigers van banken, microfinancieringsinstituten en telecomaanbieders. 
Fotoserie  van de eerste dag (Robin van Utrecht)

Dag 2: dinsdag 31 maart- Yangon
Op de tweede dag van haar bezoek (dinsdag 31 maart) hield Koningin Máxima op de Yangon University voor studenten een toespraak over het belang van goede toegang tot financiële diensten. Verder bracht de koningin een bezoek aan een markt. Hier sprak ze met lokale ondernemers die met behulp van een kleine lening hun bedrijfje hebben kunnen uitbreiden.
Artikel NOS over het bezoek aan de universiteit met video – Fotoserie dag 2 (Robin van Utrecht)

Dag 3: Woensdag 1 april – Nay Pyi Taw
Op de derde en laatste dag van het bezoek (woensdag 1 april) was Koningin Máxima in de hoofdstad Nay Pyi Taw aanwezig bij de lancering van de ‘financial inclusion road map’. Deze ‘routekaart’ is een plan van aanpak van onder meer de ministeries van Financiën en Economische Zaken, de Centrale Bank en het departement voor Financiële Regulering om de toegang tot betaalbare en veilige financiële diensten voor de inwoners van Myanmar mogelijk te maken. Verder had de koningin op de laatste dag van haar bezoek nog ontmoetingen met de president van Myanmar , oppositieleider en voorvechtster van democratie in Myanmar Aung San Suu Kyi   en andere  vertegenwoordigers van onder anderen de regering, de Centrale Bank en het parlement van Myanmar over het belang van goede toegang tot financiële diensten voor de ontwikkeling van de inwoners van het land. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.