Nieuws 16 en17 april

Koningin Máxima bij vergadering Wereldbank en IMF in Washington
Nadat Koningin Maxima ’s ochtends de Deense koningin samen met de andere gasten toegezongen had , vertrok ze naar Washington. Hier voerde de Koningin donderdag 16 april,  in haar functie van speciaal pleitbezorger van secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties, al gesprekken met regeringsvertegenwoordigers, gouverneurs van Centrale Banken en toezichthouders uit verschillende landen.

Vrijdag 17 april was Koningin Máxima aanwezig bij het seminar ‘Universal Financial Access 2020: Towards the Last Mile’. Hier nam ze samen met onder anderen de president Jim Yong Kim van de Wereldbank Groep en secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties deel aan een paneldiscussie over de stappen die nodig zijn om in 2020 wereldwijd iedere volwassene toegang te kunnen geven tot financiële diensten. De Wereldbank Groep gaf tijdens dit seminar ook een toelichting op de nieuwste editie van de Global Findex. Dit is een mondiale database met de laatste stand van zaken over de toegang tot financiële diensten in 143 economieën.

Fotoserie ANP

Sinds een paar dagen zijn de werkzaamheden van Koningin Maxima voor de VN ook te volgen via het twitteraccount: @UNSGA

Prinses Beatrix onthult eigen portrettencollage in Beatrix Kinderziekenhuis
Prinses Beatrix heeft vrijdag 17 april in het Beatrix Kinderziekenhuis van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) een collage portretten van zichzelf.
Het bijzondere kunstwerk is op verzoek van het Beatrix Kinderziekenhuis samengesteld door kunstenares Marte Röling. De Prinses onthulde het kunstwerk samen met patiëntjes. Tegelijkertijd wordt ook de naam ‘Beatrix Kinderziekenhuis’ in neonletters op het dak van het kinderziekenhuis onthuld.
Na afloop van de onthulling wordt Prinses Beatrix door kinderartsen rondgeleid langs een deel van de kinderafdeling. Daar zal zij spreken met ouders van opgenomen kindjes. Vervolgens spreekt de Prinses met artsen, verpleegkundigen, onderzoekers en ondersteuners over hun bijzondere werk. Tot slot zal er ook tijd zijn om met enkele patiënten van het kinderziekenhuis te spreken.
Het Beatrix Kinderziekenhuis
Fotoserie ANP – Fotoserie Robin van Utrecht – Fotoserie PPE – Fotoserie MPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.