Nieuws 7 t/m 10 april 2015

Koning op werkbezoek bij onderwijsinstellingen in Utrecht
© Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ( fotograaf: Robin Utrecht)

Dinsdag (7 april) bracht koning Willem-Alexander met minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een werkbezoek aan het Grafisch Lyceum Utrecht (GLU) en het College Zorg & Welzijn van het Regionaal Opleidings Centrum Midden Nederland (ROC-MN) in Utrecht.
Bij het Grafisch Lyceum sprak de koning met studenten en docenten over innovatief vakmanschap en demonstreerden studenten innovatieve toepassingen van actuele technologieën. Daarnaast was er aandacht voor het onderwijsproject ‘Wij in de wijk’, waarbij studenten een samenwerking aangaan met de gemeente Utrecht, het regionaal bedrijfsleven, maatschappelijke instellingen en wijkbewoners. Bij het Regionaal Opleidings Centrum Midden Nederland werd de koning geïnformeerd over het programma ‘de Vreedzame School’ en was er aandacht voor peer coaching, een programma waarbij ouderejaars studenten worden ingezet om eerstejaars studenten te begeleiden, coachen en ondersteunen in hun (studie)loopbaan. Het bezoek was onderdeel van de reeks werkbezoeken van de Koning met ministers, waarbij de bewindspersoon een deel van het werkterrein van zijn of haar ministerie laat zien.

Koningin Máxima bezoekt centrum voor kinderoncologie

©Prinses Maxima Centrum

Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. De koningin sprak hier met ouders van kinderen met kanker, zorgprofessionals en vertegenwoordigers van banken, universitaire ziekenhuizen en zorgverzekeraars over de huidige en toekomstige ontwikkelingen van het Prinses Máxima Centrum. Vervolgens kreeg Koningin Máxima een rondleiding over de afdeling en vertelden patiëntjes en hun ouders haar over hun ervaringen met het Centrum.
Nog een paar foto’s 
Koning reikt standaard uit aan nationale politie

Koning heeft woensdagmiddag 8 april op het Binnenhof in Den Haag een standaard uit gereikt aan korpschef Gerard Bouman van de nationale politie. De nieuwe standaard is het gevolg van de structuur  binnen de politie, de standaard vervangt de standaard die in 2009 door toenmalig Koningin Beatrix aan de voorloper van de Nationale Politie (Korps Landelijke Politiediensten (KLPD)) uitgereikt was.
Fotoserie PPE – Artikel met fotoserie Refdag – Fotoserie MPE
Prinses Laurentien lanceert raad van kinderen in Curaçao 
Prinses Laurentien was deze week in Curaçao. Donderdag lanceerde ze hier de Raad van Kinderen. Een door de Missing Chapter Foundation geïntroduceerde adviesraad voor kinderen.  Ook had ze een gesprek met minister president van Aruba die de Prinses geholpen heeft Mr.Finney naar Aruba te halen.
Fotoserie

Koningin Máxima bezoekt TexelEnergie
Den Burg, 9 april 2015: Koningin Máxima bezoekt TexelEnergie
© TexelEnergie, fotograaf: Harry de Graaf


Koningin Máxima heeft donderdag 9 april 2015 een bezoek gebracht aan TexelEnergie in Den Burg.

Deze coöperatie die er aan werkt om alle energie uit Texel te produceren uit wind, zon en biomassa (houtkachel) ontving 13 mei vorig jaar de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap uit handen van Koningin Máxima, erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.
Koningin Máxima startte haar bezoek met een gesprek met de directie en medewerkers over de ontstaansgeschiedenis, initiatieven en lopende projecten en er werk gesproken over samenwerking in  DE Unie (Duurzame Energie Unie). Aan het eind bezocht de Koningin op locatie een houtkachel, waarbij gesproken is over de opbrengsten van deze vorm van energieopwekking.

Fotoserie PPE

Prinses Mabel vraagt aandacht voor HIV/AIDS
Prinses Mabel was donderdag in Den Haag. Hier was ze samen met minister Ploumen aanwezig bij een bijeenkomst met HIV/aids organisaties, over de rol van Nederland om de aids-epidemie te stoppen in de komende jaren.Op de binnenplaats van het atelier was een grote onafgewerkt lint gemaakt van roze tulpen, die moest worden aangevuld door Prinses Mabel.
Fotoserie PPE – Fotoserie ANP

Tentoonstelling ‘Sisi, sprookje & werkelijkheid’ geopend door Prinses Margriet
Samen met Aartshertog Michael von Habsburg-Lothringen, achterkleinzoon van keizerin Elisabeth, opende Prinses Margriet donderdag de tentoonstelling: ‘Sisi, sprookje & werkelijkheid’ geopend.
De expositie Sisi, sprookje & werkelijkheid laat de confrontatie zien tussen het sprookjesachtige beeld, gecreëerd door de beroemde films, en de realiteit met depressies, intriges, obsessies en dood. Aan de hand van filmfragmenten, foto’s, schilderijen en persoonlijke bezittingen wordt Sisi’s jeugd, haar leven als keizerin aan het Weense hof, haar kroning tot koningin van Hongarije, de obsessie voor haar uiterlijk en de mythevorming rond haar persoon geïllustreerd. Ook wordt er in de tentoonstelling aandacht besteed aan Sisi’s bezoeken aan Nederland.

De tentoonstelling is te zien tot 27 september in Paleis Het Loo
Fotoserie MPE – Fotoserie PPE 

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima lunchen met ‘uitblinkers’

Afgelopen vrijdag  (10 april) hebben Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima  weer  een zo geheten uitblinkerlunch gehouden in Paleis Noordeinde. De 28 genodigden hebben recentelijk een prijs of andere onderscheiding ontvangen voor hun prestaties in diverse sectoren zoals kunst & cultuur, media & journalistiek, sport, literatuur, wetenschap, politiek en bedrijfsleven.
Overig nieuws…
Prinses Beatrix bezocht 10 april de theatervoorstelling Anne 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.