Prinses Viktoria in actie al beschermvrouwe Save the Children.

Vrijdag werd bekend dat Prinses Viktória de Bourbon de Parme zich als beschermvrouwe gaat inzetten voor de kinderrechten-organisatie Save the Children. Ter voorbereiding bracht ze in maart al een bezoek aan India. Vandaag kwam zij in de Efteling voor de eerste keer echt in actie functie in actie. 

Prinses Viktória hielp vandaag samen met leerlingen uit groep 8 van basisschool de Kinderboom uit Kaatsheuvel, om de Wensbron in de Efteling te legen. De prinses daalde zelf af in de Wensbron om de munten die bezoekers het afgelopen jaar in de attractie hebben geworpen, eruit te scheppen. De komende weken worden de munten gewassen en geteld.

De Wensbron werd in 1985 jaar geleden geopend door prinses Juliana, de grootmoeder van Viktória’s echtgenoot prins Jaime. Bezoekers van de Efteling kunnen een wens doen als zij een muntje in de bron werpen. In de afgelopen 30 jaar hebben de munten uit de Wensbron bij elkaar ongeveer 180.000 euro opgebracht voor projecten van Save the Children.  Het geld van dit jaar zal gebruikt  worden om jongeren uit de sloppenwijken van Calcutta een (beroeps)opleiding te geven. 

Save the Children is in Nederland in 1981 opgericht als Stichting Redt de Kinderen. Vanaf het begin tot aan haar overlijden is Hare Majesteit Koningin Juliana erevoorzitter van de organisatie geweest. Redt de Kinderen werd in 1988 lid van de International Save the Children organisatie. In 1993 veranderde de organisatie haar statutaire naam in Stichting Save the Children Nederland.

Fotoserie ANP – Fotoserie PPE Fotoserie MPE – Filmpje RoyalBlog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.