Prins Maurits geeft startsein Sail Amsterdam

Vandaag was de eerste dag van SAIL Amsterdam. Als  beschermheer van Sail Amsterdam had Prins Maurits de eer vanochtend het officiële startschot voor de Sail-In Parade te geven.  Hij deed dit met het luiden van de bel  op de Clipper Stad Amsterdam bij vertrek uit IJmuiden. De Clipper Stad Amsterdam was het eerste schip in de 12 kilometer lange botenparade die woensdag van IJmuiden naar Amsterdam voer.

De Prins voer, samen met zijn vrouw Prinses Marilène, met het schip mee naar Amsterdam. Prins Maurits mocht ook nog even sturen.

“We mogen trots zijn dat we zo’n mooi nautisch event mogen organiseren. Laten we ervan gaan genieten”

„Het is geweldig om te zien dat al die honderdduizenden mensen zo uitbundig genieten. De Sail-In was één nautische mensenzee. Uniek voor Nederland en trotsmakend voor Amsterdam. En ik vind het heel bijzonder dat zoveel vrijwilligers, sponsoren en partners dit voor iedereen gratis toegankelijke event mogelijk maken. Mijn vrouw en ik genieten enorm. En ik hoop heel Nederland.” 

Reactie Prins Maurits

De prins is dit jaar voor het eerst beschermheer is van het evenement. Hij volgende zijn neef Koning Willem-Alexander op , die na zijn inhuldiging het beschermheerschap had neer gelegd. 

SAIL Amsterdam  is een scheepvaart (nautisch) evenement wat een keer in de vijf jaar wordt gehouden. Er varen dan honderden schepen, deze editie ruim 600, door het Noordzeekanaal om af te meren in en rond de IJhaven. Hier kunnen belangstellende de schepen bezoeken.

Eén gedachte over “Prins Maurits geeft startsein Sail Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.