Koningspaar voert veel gesprekken tijdens streekbezoek Groningse en Drentse veenkoloniën

Gisteren (dinsdag 17 februari) reisde ons koninklijk koppel naar de Groningse en Drentse veenkoloniën. Eerder deed het staatshoofd met zijn vrouw al Noord-Holland en de Achterhoek aan. De twee volgden ook dit keer een vol programma waarin ze tal van mensen spraken.

In Veendam bezochten ze het Veenkoloniaal Museum. Daar bekeken de koning en koningin een tentoonstelling over de historie van het Veenkoloniaal gebied. In cultuurcentrum vanBeresteyn praatten ze met jonge boeren en onderzoekers uit de regio over onder andere de toekomst van landbouw in het gebied

Na Veendam volgde een bezoek aan het sociale werkvoorzieningsbedrijf Wedeka in Stadskanaal . Deze onderneming helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan. Wedeka Bedrijven is actief op verschillende markten als kringloop & milieu, groen & infra en detachering van personeel in zowel de regio als daarbuiten.

Met het bezoek aan Stadskanaal kwam een einde aan het bezoek aan provincie Groningen en vertrok het paar naar Drenthe. Dit bezoek begon opnieuw met gesprekken in aanwezigheid van gedeputeerde Munniksma ging het koningspaar in gesprek met een aantal betrokkenen zijn bij de komst van nieuwe windmolens.

Het bezoek werd voortgezet in Emmen. Om precies te zijn het Emmer-Compascuum in Emmen. Dit is al helemaal een kletsplek. Het koninklijk koppel liet zich zien bij dit ontmoetingscentrum voor inwoners van het dorp.

De laatste plek die deze dag bezocht werd was Stenden Hogeschool in Emmen. Hier kwamen leerlingen van een basisschool, het middelbaar onderwijs en pabo-studenten aan het woord. Ze maakten praatjes met het koningspaar over het belang van techniek in het onderwijs.

Na afloop kan koningin Máxima haar oranje-grijze outfit van Natan met hoed van Delvigne inruilen voor iets confortabelers.

RVD- bericht – Fotoserie PPE – Fotoserie ANP –  MPE/Patrick van Katwijk – Artikel en reprotage RTV Drenthe

 Deze log is geschreven door Yvette 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.