Nieuwe school voor Amalia

Geschreven door: Yvette
Prinses Amalia gaat een spannende tijd tegemoet. De prinses van Oranje zal een middelbare school gaan kiezen voor na de zomervakantie. Al weken gonst het van de geruchten over de keuze.

De troonopvolgster mag zelf een besluit nemen. Haar ouders maken wel een lijst met kanshebbers. Ze heeft proeflessen gevolgd op het christelijk GymnasiumSorghvliet en het Gymnasium Haganum.
Voor het eerst ziet het koningspaar één van hun kinderen naar het voortgezet onderwijs gaan. Daarnaast heeft Prinses Amalia een primeur: dit jaar wordt de citotoets in april gemaakt.

De oudste dochter van ons koningspaar kan goed leren. Ze heeft onder andere de kleuterklas versneld door lopen. Een VWO (Atheneum / Gymnasium) ligt in de lijn der verwachting.  Prinses Amalia spreekt een aardig woordje Engels. Zoiets is niet onbelangrijk voor een toekomstig koningin. Ook de moedertaal van Máxima is haar niet vreemd. Net als haar zusjes wordt zij Spaanstalig opgevoed.
De andere prinsjes blijven voorlopige nog op de Bloemcampschool in Wassenaar. Prinses Alexia zit in groep vijf en Prinses Ariane volgt les in groep drie. Máxima sprong nog weleens bij als luizenmoeder of pleinwacht. De koning en koningin vertelden de media tevreden ouders te zijn.
Vandaag is de laatste dag schooldag voor het definitieve schooladvies. Een officiële bekendmaking naar welke school Prinses Amalia na de zomer gaat dat zal  na verwachting vlak voor de zomer bekend gemaakt worden

 

3 gedachten over “Nieuwe school voor Amalia

 • 22 feb 2015 om 9:48 am
  Permalink

  Wat een leuk logje, altijd spannend zo'n schoolkeuze, vond ik bij mijn kinderen ook altijd. wat kunnen ze aan en waar gaan ze naar toe enz. Sterkte en succes prinses Amalia en hopende kun je wle genieten dadelijk van je middelbare opleiding en staat de media niet continue op het schoolplein

  Beantwoorden
 • 24 aug 2015 om 6:24 pm
  Permalink

  question.. I just read something that says Ariane was in Gr 4 last school year and you say Gr 3? (you can reply in Dutch, I can understand it just not great in writing it 🙂 ) Do you know if Alexia also skipped a grade?

  Beantwoorden
 • 24 aug 2015 om 7:44 pm
  Permalink

  Bedankt voor je reactie. Voor zover ik weet hebben Prinses Alexia en Prinses Ariane geen klas overgeslagen en zijn ze ook niet blijven zitten. Er is hierboven een foutje gemaakt. Ik heb het bovenstaande niet zelf geschreven. Ik denk dat het gewoon een typfoutje is geweest. Prinses Ariane zat inderdaad in groep 4 afgelopen jaar , Prinses Alexia in groep zes. Prinses Ariane zit dus nu in groep 5 en Prinses Alexia in groep 7.

  (I hope you inderstand it. Please ask me if there is something unclear )

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.