Nieuws 4 ,en 5 februari

Koningin Maxima woont  Social Powerhouse Symposium ’Serious Social Value’ bij
Koningin Máxima woonde woensdag in Utrecht het Social Powerhouse Symposium ’Serious Social Value’ bij. Hierin stond de rol van sociale waarde en sociaal ondernemerschap in de samenleving centraal. Tijdens het symposium sprak Koningin Maxima met zowel ervaren als startende sociaal ondernemers en met samenwerkingspartners van het Social Powerhouse. 

Het Social Powerhouse is een netwerk voor en door sociaal ondernemers, met als doel ervoor te zorgen dat iedere burger mee kan doen in de samenleving. Het netwerk is opgericht met hulp van het Oranje Fonds Groeiprogramma.

Doel van het symposium is de overgang te bevorderen naar een nieuw economisch systeem, waarin de sociale waarde, iets doen voor een ander, een volwaardige positie inneemt.
Prins Pieter-Christiaan opent beurs over ‘drones’

Prins Pieter-Christiaan opende woensdag samen met een wethouder van Den Haag TUSExpo, de nieuwe Europese vakbeurs over drones en andere onbemande systemen, in het World Forum in Den Haag. Bezoekers van de beurs krijgen allerlei toepassingen te zien waarbij drones worden ingezet, zowel op het terrein van veiligheid als voor de landbouw, industrie en op het gebied van entertainment. De prins bekeek de verschillende drones

Artikel met foto’s  RTL – Fotoserie PPE  – Filmpje Boulevard

Koningin Maxima opent Almere on Stage

Koningin Máxima opende donderdag het beroepenfeest van Almere On Stage voor VMBO leerlingen in het Topsportcentrum in Almere-Poort. Zij ging tijdens het evenement gingen verschillende scholen en 300 beroepsbeoefenaren uit het lokale bedrijfsleven met elkaar in gesprek over de inhoud en dagelijkse praktijk van hun beroep. Koningin Maxima ging ook in gesprek  met leerlingen en beroepsbeoefenaren. 
Prinses Beatrix en Prins Constantijn bij  Africa out loud! 

Gisteren brachten Prinses Beatrix en Prins Constantijn een bezoek aan de voorstelling  van Africa Out Loud! in De Nieuwe Kerk van Amsterdam. Tijdens de voorstelling werd  muziek uit de Sahel Opera gespeeld. De  Sahel Opera is een initiatief geweest van Z.K.H. Prins Claus (1926-2002). De Opera neemt op kritische en humoristische wijze de relatie tussen Afrika en Europa onder de loep.

Meer informatie – Filmpje aankomst 


Prins Bernhard in RTL Late Night 

Prins Bernhard was samen met Rosanne Kluivert , Patrick Kluivert , Simon Keizer  gisterenavond te gast RTL Late Night om te praten over de stichting Lymph&Co en de actie De Hollandse Honderd. Hij sprak hier ook over zijn ervaring met Lymfeklier kanker en de periode erna.

Prins Bernhard vertelde dat hij er achter kwam tijdens zijn vakantie. Hij was veel aan het mountainbiken, maar opeens kon zat hij er na acht kilometer fietsen echt helemaal doorheen. Vervolgens kreeg hij  een darmvernauwing, eerst werd er gedacht dat dat kwam door de ziekte van Crohn waar de prins al langer mee bekend is, maar na een scan bleek dat het lymfklierkanker was.
Verder vertelde de prins in de uitzending dat hij op dit moment geen behandeling meer ondergaat. Hij staat nog wel onder controle en krijgt nog wel wat antibiotica, omdat de weerstand wel laag is. De ziekte heeft wel wat veranderd bij de prins. Hij gaf aan meer te genieten van de mooie kleine dingen en van de mensen die hem dierbaar zijn (familie en vrienden).
Rosanna Kluivert heeft Lymfeklierkanker en verteld in de uitzending over hoe zij , Patrick en hun kinderen er mee om zijn gegaan. Ook benieuwd naar dat verhaal bekijk dan de hele uitzending.
Meer informatie  over het evenement ‘De Hollandse Honderd’ is te vinden op www.dehollandse100.nl   en op www.facebook.com/dehollandse100 
Prins Constantijn heeft nieuwe baan en gaat zijn kennis bijspijkeren 
Uit de bijgewerkte biografie van Prins Constantijn blijkt dat de prins 1 februari  is aangesteld als speciaal adviseur van de vicevoorzitter van de Europese Commissie, Andrus Ansip. Die is belast met de digitale interne markt. De prins was 1 januari  al als aan de slag gegaan als  vicevoorzitter van StartupDelta, dat het ondernemersklimaat en de mogelijkheden voor innovatieve startende bedrijven moet verbeteren en bevorderen. Neelie Kroes is daarvoor door de regering aangetrokken als voorzitter van de zogenoemde ‘International Circle of Influencers’. Constantijn is . Ook was de prins vorig jaar al voorzitter geworden van de Raad van Advies van het Fonds van SIDN, het bedrijf achter internetextensie.nl.

Naast zijn nieuwe werk kreeg de prins ook een Eisenhower Fellowship. Dit houdt in dat hij in april en mei een rondreis te maken door de Verenigde Staten om zijn vakkennis te vergroten.  Jaarlijks krijgen dertig mensen in de wereld zo’n Fellowship, een soort beurs. De in 1953 bij de verjaardag van de toenmalige Amerikaanse president Dwight D. Eisenhower ingestelde Fellowship maakt het mogelijk om het eigen interessegebied verder uit te werken door middel van een studiereis langs topinstituten en experts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.