Nieuws 7 t/m 13 februari

Prinses Beatrix aanwezig bij diner Trilateral Academic Centre for European Studies

Prinses Beatrix was zondag aanwezig bij het vierde diner van het Trilateral Academic Centre for European Studies die dit keer plaats vond op het Duitse Ministerie van Buitenlandse Zaken in Berlijn.

Het ‘Trilateral Center for European Studies’ is een samenwerking tussen het Tel Aviv University in Israël, het Royal Institute for Inter-Faith Studies in Amman, Jordanië en de Palestijnse Al-Quds-Universiteit in Oost-Jeruzalem en wordt ondersteund door het Duitse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het centrum geeft Jordaanse, Israëlische en Palestijnse studenten de mogelijkheid gezamenlijk een studieprogramma aan de Heinrich Heine Universiteit in Düsseldorf te volgen met als doel meer te leren over de Europese Unie en tegelijkertijd contacten en wederzijds begrip op te bouwen.

Het diner is bedoeld om aandacht te vestigen op het idee achter het  het studiecentrum. Daarnaast biedt het diner de mogelijkheid de samenwerking tussen het Midden-Oosten en Europa en de omringende buurlanden in het Midden-Oosten op dit gebied uit te breiden. Eerdere diners vonden plaats in 2007 in Berlijn, in 2010 in Wenen en in 2013 in Düsseldorf.

RVD bericht – Fotoserie ANPFotoserie PPE – Filmpje

Prinses Beatrix bij rouwplechtigheid Duitse oud-bondspresident Von Weizsäcker

Prinses Beatrix woonde woensdag in de Berliner Dom (Berlijn) de rouwdienst bij van de Duitse oud-bondspresident Richard von Weizsäcker. Richard von Weizsäcker was president van de Bondsrepubliek Duitsland  tussen 1984 en 1994.

RVD bericht – Fotoserie ANP – Fotoserie PPE

Koning  Willem-Alexander opende donderdag in het Rijksmuseum in Amsterdam de overzichtstentoonstelling Late Rembrandt. De nadruk van de tentoonstelling ligt op werken uit de laatste periode van het leven van de schilder. Met deze tentoonstelling biedt het Rijksmuseum voor het eerst een uitgebreid overzicht van het werk van Rembrandt van Rijn tussen circa 1652 en zijn dood in 1669.
Als verantwoordelijke voor ‘Vrienden van het Rijksmuseum’ kon Prinses Marilène niet ontbreken de opening

Koningin Máxima bezoekt initiatieven Rotterdam’s got talent en U-Turn
Koningin Máxima heeft vrijdagochtend in Rotterdam een bezoek gebracht aan de initiatieven Rotterdam’s got talent van SPIOR en U-Turn van zorgorganisatie Timon.
Beide organisaties nemen met deze initiatieven deel aan het Oranje Fonds programma Kansen Voor Jongeren

Het initiatief Rotterdam’s got talent! van SPIOR (Stichting Platform Islamitische
Organisaties Rijnmond) is een project waar vrijwillige coaches uit het eigen netwerk of van hogescholen trekken op met de jongeren om hen terug naar school te krijgen of schooluitval te voorkomen.  Naast het coachtraject met maatjes, zijn er vaardigheidstrainingen, voorlichtingsbijeenkomsten en excursies voor beroepsoriëntatie.

© Oranje Fonds / Bart Homburg

U-Turn  is een initiatief van Timon waarbij tienermoeders en (ex)dak- en thuisloze jongeren geholpen worden bij het vinden van een zelfstandige plaats in de maatschappij en het starten van een leer- of werktraject. Omwonenden bieden een sociaal netwerk voor jongeren die niet – of te weinig – terug kunnen vallen op hun eigen gezin of netwerk. Bij uitstroom kunnen jongeren een beroep doen op een maatje voor sociale activiteiten, nazorg, begeleiding bij studie of het zoeken van werk. De reguliere hulpverlening en de vrijwilligers trekken hierin samen op.

© Oranje Fonds / Bart Homburg

RVD bericht – Fotoserie bezoek Rotterdam’s got talent (ANP) – Fotoserie  bezoek aan U-turn (ANP) – Filmpje bezoek U-turn

Kort/ Overig nieuws 
Vorige week zaterdag (7 februari) was Prof.Mr. Pieter bij  de jaarlijkse donateurs- en vrijwilligersdag van Oranjemuseum Diepenheim. Via DEZE link zijn foto’s te vinden

In december werd al aangekondigd dat de ingenieurs prijs van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) naar Prins Friso vernoemd wordt. Afgelopen week werd bekend dat de Prinsessen  Beatrix en Mabel 18 maart bij de uitreiking aanwezig zullen zijn. Rond die tijd uiteraard meer over de prijs op deze site. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.