Voorbereiding voor ‘De Hollandse 100 in volle gang

De aankondiging kwam drie weken geleden en het duurt nog twee weken, maar toch nog even aandacht voor het evenement ‘De Hollandse 100’  (sponsoractie voor Lymph&Co) De voorbereidingen zijn namelijk in volle gang. Afgelopen zaterdag was het  Belgische programma Royalty bij een van de trainingen op het ijs van FlevoIce, een mooi moment om eens te gaan kijken hoe het staat met de voorbereidingen


De inschrijvingen en de donaties staan niet stil. Gisteren kwam de 200ste inschrijving binnen en werd de 80.000 euro bereikt. Op dit moment zijn er 1557 mensen die bij elkaar 91.000  euro gedoneerd hebben. Het aantal acties (deelnemers van de Hollandse 100 en de gezinnen die aan de Familie 10 mee doen)  staat nu op 211.

De voorbereidingen liggen ook niet stil. Er regelmatig getraind.  Zo is er een wekelijkse training op het ijs waar ook het evenement plaats gaat vinden: Flevoice in Biddinghuizen. Ook buiten deze trainingen worden ook andere ijsbanen door verschillende deelnemers opgezocht..

Zaterdag was het Belgische Royalty bij een training in Biddinghuizen.  Naast Prins Bernhard , Prinses Annette , Isabella , Samuel en Benjamin was Prinses Margriet ook op het ijs te vinden.
Bekijk de rapportage van VTM Royalty HIER. In de rapportage is ook een kort gesprek met Prins Bernhard te zien is.  RTL Boulevard maakte ook gebruik van de beelden van VTM voor een reportage bekijk deze reportage HIER.

Nog even alle informatie op een rij.  In de uitzending van RTL Late Night van woensdag 28 januari werd bekend gemaakt dat op zondag 8 maart 2015 de eerste editie van De Hollandse 100 verreden wordt. ‘De Hollandse 100’ is een Oer- Hollandse winterduathlon met twee onderdelen waar veel Nederlanders mee opgegroeid zijn: schaatsen en fietsen. De Hollandse 100 bestaat uit 10 km schaatsen en 90 km fietsen , maar er  is voor familie de Familie 10. Een schaatsestafette van 10km voor vier personen, die gereden kan worden door de familie van deelnemers. Dit spektakel wordt begeleidt door Rintje Ritsma en deelname kan al vanaf zes jaar.  Met beide acties wordt geld ingezameld voor Lymph&Co, een fonds (door Prins Bernhard opgericht) dat zich inzet voor fundamenteel onderzoek naar lymfeklierkanker.

Lymph&Co Ambassadrice Rossana Kluivert:

“Een verschrikkelijke ziekte als deze beleef je niet alleen, maar met je hele familie. 
Daarom ook dit mooie familie event.”

Lymph&Co oprichter Prins Bernhard

“Sporten hielp mij tijdens de chemo, en zeker ook daarna, sneller te kunnen herstellen. Wat is er mooier dan om op deze manier met een hechte groep mensen wat terug te kunnen doen?”
Marie Jose Kersten,  Prins Bernhard  en Steven Pals  © Stichting Lymph&Co
Mee doen,  doneren of  benieuwd naar meer informatie over het evenement?  Neem dan een kijkje op www.dehollandse100.nl.   Meer informatie is ook te vinden via  facebook.com/dehollandse100.

Beeld met dank aan de contactpersoon voor de pers van Lymph&Co. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.