Nieuws 1 t/m 3 februari

Nog meer koninklijk bezoek bij Jumping Amsterdam 

Na Prinses Beatrix afgelopen vrijdag kon Prinses Margarita nog meer familieleden verwelkomen bij Jumping Amsterdam.  Zondag namen koning Willem-Alexander , Koningin Maxima en de prinsessen Alexia en Ariane plaats op de tribune. Ook Prinses Aimee kwam langs , zij nam haar  dochter Eliane mee. Prinses Margarita had verder ook haar man Tjalling en dochters Julia en Paola meegenomen.

Het gezelschap keek naar de spannende strijd om Grote Prijs van Amsterdam op de 56e editie van Jumping Amsterdam. Prinses Margarita reikte aan het eind van de middag deze prijs uit.

Fotoserie (ANP/ Sander Koning) –  Fotoserie MPE (Patrick van Katwijk) – Fotoserie Robin van Utrecht – Fotoserie (PPE/Nieboer)

Prinses Mabel opent kunsttentoonstelling 
Afgelopen zondag was Prinses Mabel in Alphen aan de Rijn. Hier opende ze in Galerie Helga Hofman de tentoonstelling ‘Un art de Famille’  De basis van deze tentoonstelling zijn  de kamerschermen met ontwerp van Yvette en Andrea Kleekamp en de ontwerpen op papier van Carla Kleekamp  Deze drie kunstenaars (moeder en dochters) zijn geen onbekende van prinses Mabel. Andrea is sinds de  middelbare schooltijd een vriendin van haar en  was zelfs een van de getuigen op het huwelijk van de prinses. In oktober 2008 opende Prinses Mabel ook al eens een tentoonstelling van Carla Kleekamp in het zelfde museum

“Genoten van prachtige #UnArtdeFamille kamerschermen en etsen expositie bij #HelgaHofmann galerie in Alphen a/d Rijn.” (Prinses Mabel zondag op Twitter)

Koningin Máxima bij uitreiking ‘Kind Centraal’ award 
Koningin Máxima was vandaag (dinsdag) aanwezig bij de uitreiking van de ‘Kind Centraal’ award van Stichting Het Vergeten Kind aan opvanglocatie Kompaan en De Bocht in Goirle. , een organisatie die onder meer specialistische jeugdzorg, vrouwenopvang, hulp na huiselijk of eergerelateerd geweld en pleegzorg biedt.  Na de overhandiging kreeg de koningin ook een boek aangeboden en liet ze zich rondleiden
De uitreiking van de ‘Kind Centraal’ award is één van de activiteiten die plaatsvinden tijdens de Week van Het Vergeten Kind. De award wordt jaarlijks uitgereikt aan een opvanglocatie, initiatief, groep, persoon of fondsenwervende activiteit die zich buitengewoon inzet voor vergeten kinderen.
RVD berichtFotoserie ANPFotoserie Robin van UtrechtFotoserie PPEMPE/Patrick van Katwijk – Filmpje

Koning Willem-Alexander op werkbezoek bij Brabantse hightechbedrijven 

© Ministerie van Economische Zaken/Rene de Gilde
Koning Willem-Alexander heeft vanochtend met minister Kamp van Economische Zaken een werkbezoek gebracht aan hightechbedrijven en startups in de regio Eindhoven. Het bezoek stond in het teken van technologische innovatie en het belang daarvan voor bedrijven, voor werkgelegenheid en voor de groei van de Nederlandse economie.

De Koning en minister Kamp startten het werkbezoek bij Prodrive Technologies op het Science Park in Son. Hier werd na de rondeleiding ook gesproken met vertegenwoordigers aan van TNO, van FNV en van het Summa college, een ROC uit Eindhoven. Met hen werd onder meer gesproken over de noodzaak van vernieuwing en scholing binnen bedrijven, die nodig is om robotisering te benutten voor de versterking van de Nederlandse economie.
Vervolgens brachten de Koning en minister Kamp een bezoek aan StartupBootCamp op de High Tech Campus in Eindhoven. In dit programma krijgen jaarlijks zo’n tien startende bedrijven na selectie de kans om drie maanden te werken aan de groei van hun bedrijf. Hier kregen ze presentaties te zien van drie van deze bedrijven

Het bezoek met minister Kamp was het derde bezoek in de reeks werkbezoeken van de Koning met een minister die een deel van het werkterrein van zijn ministerie laat zien.

Fotoserie Hollandse Hoogte –

Prins Carlos spreekt op Cleantech Tomorrow
Prins Carlos sprak  vandaag op  ‘Cleantech Tomorrow.’ in Apeldoorn  over duurzame toekomst.

Cleantech Tomorrow is een event over  duurzaamheid met de op over schone technologie op 2 en 3 februari in Apeldoorn. Het biedt een inspirerend en prikkelend programma rondom cleantech: schone technologie voor bedrijfsleven, overheid en inwoners. Het overbrengen van inspiratie, het aanjagen van een duurzame economie en de rol van de mens daarin staan centraal. Het accent in 2015 ligt op grondstoffen en voedsel.

4 gedachten over “Nieuws 1 t/m 3 februari

 • 3 feb 2015 om 4:53 pm
  Permalink

  De laatste 2 van Maxima in Utrecht en Pieter Christiaan in Den Haag komen allebei morgen op 4 februari pas aan de beurt en niet vandaag op 3 februari. Verder een leuk overzicht.

  Beantwoorden
 • 3 feb 2015 om 5:16 pm
  Permalink

  Ik was vandaag bezig geweest en mijn oorspronkelijke plan was om het morgen te plaatsen. Per vergissing toch al gepubliceerd. Nu hij toch al gepubliceerd is heb ik de laatste twee activiteiten maar even verwijderd en laat ik hem staan.

  Beantwoorden
 • 3 feb 2015 om 6:20 pm
  Permalink

  Prima, maar wat heeft prins Carlos toch een dik hoofd, dat is me al een paar keer opgevallen. verder wel leuke foto's van de prins

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.