Nieuws 26 en 27 januari 2015

Prinses Mabel bij Goede Geld Gala en ontvangt geld voor Girls Not Brides 
Prinses Mabel was maandag 26 januari in het DeLaMar Theater aanwezig bij het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij. Tijdens het jaarlijkse Gala maakte de loterij dat zij dit jaar een recordbedrag van ruim 312 miljoen euro doneert aan al deze goede doelen die werkzaam zijn op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland. Er zijn extra schenkingen voor onder meer Het Nederlandse Rode Kruis, Artsen zonder Grenzen en Stichting Vluchteling voor noodhulp en het versterken van de positie van meisjes en vrouwen. De door prinses Mabel opgerichte stichting ‘Girls Not Brides’ kreeg van de loterij 500.000 euro.


Prinses Laurentien reikt Taalhelden prijs uit
Gisteren reikte Prinses Laurentien in Rotterdam  de ‘Taalheldenprijs’ uit. Dit inititief van de stichting Lezen & Schrijven  is een aanmoedigingsprijs  voor mensen, die zich op een bijzondere wijze blijvend inzetten om laaggeletterdheid te voorkomen en te verminderen. De prijs is bedoelt om mensen in het zonnetje te zetten voor hun persoonlijk succes, daadkracht en inspiratie in de aanpak van laaggeletterdheid.
De prijs is in het leven geroepen ter gelegenheid van het afscheid van prinses Laurentien als voorzitter van de stichting Lezen & Schrijven. De winnaars werden in drie categorieën onderscheiden: Ineke van der Weide uit Hoogeveen als taalcursist, Pietro van Loenen uit Zoetermeer in de categorie taalbegeleider en Jacqueline Blase- van der Meer uit Dordrecht als bruggenbouwer, iemand die zich inzet voor een geletterde samenleving.
Artikel met foto Stichting Lezen en Schrijven – Fotoserie PPE/Nieboer – Filmpje RTL Boulevard

De prinses werd eerder gespot bij het RTL gebouw. De RVD en RTL laten officieel niks los. Wendy van Dijk wil  aan RTL boulevard wel kwijt dat ze bezig zijn en dat er programma bij Erland (Programma directeur van de RTL) is neergelegd. Bekijk het fragment HIER.

Koninklijk ontvangst voor deelnemers Ambassadeurs conferentie 
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben gisteren op Paleis Noordeinde in Den Haag, de deelnemers van de Ambassadeursconferentie ontvangen. Prinses Beatrix en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven waren ook bij het ontvangst aanwezig.

De Ambassadeursconferentie, die duurt van 26 tot 30 januari duurt,  is georganiseerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Doel van de conferentie is dat de 107 ambassadeurs, 24 consuls-generaal en 12 zogeheten Permanente Vertegenwoordigers bij internationale organisaties zoals de EU, de VN en de NAVO,   de contacten met de politiek, het bedrijfsleven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties in Nederland verdiepen. Als pas aangetreden ambassadeur van de heilige stoel (Vaticaanstad) is Prins Jaime ook een van de deelnemers.

Prinses Laurentien op Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT)

Bron: Jaarbeurs/ Nationale onderwijs tentoonstelling


Prinses Laurentien was vanochtend op de Nationale Onderwijstentoonstelling. De prinses hield eerst een speech over de Toekomstvisie Onderwijs en verrichtte vervolgens door het drukke op een rode knop samen met Marloes van der Meer (Leraar van het Jaar MBO)  de officiële opening.
Na de opening gaf de prinses ook een workshop met de naam ‘‘Energiebesparing: hoe leraren samen met kinderen het verschil maken.’ Tijdens deze workshop ging het vooral over het programma ‘Waterspaarders , een inititief van onder andere de Missing Chapter Foundation (stichting waar Prinses Laurentien voorzitter van is)
Artikel met foto’s op de site van  NOT – Fotoserie PPE/Buys


Er volgt later vandaag een aparte log over de Auschwitz herdenking 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.