Nieuws 28 , 29 en 30 januari

Koning Willem-Alexander ontvangt ambassadeurs Angola, IJsland en Zimbabwe 

Koning Willem-Alexander heeft  woensdagochtend op Paleis Noordeinde in Den Haag de ambassadeur van de Republiek Angola, Z.E. Alberto do Carmo Bento Ribeiro, de ambassadeur van de Republiek IJsland, H.E. mevrouw Bergdís Ellertsdóttir, en de ambassadeur van de Republiek Zimbabwe, Z.E. Tadeous Tafirenyika Chifamba ontvangen voor het overhandingen van hun geloofsbrieven
Fotoserie ANP / Remko de Waal

Koning Willem-Alexander brengt bezoek aan vrijwilligersacademie Amsterdam 
Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag als beschermheer van het Oranje Fonds een bezoek gebracht aan Vrijwilligersacademie Amsterdam.  De Koning ging in gesprek met vrijwilligers en betrokkenen bij de Vrijwilligersacademie over het trainen van vrijwilligers en toekomstplannen op dat gebied. Ook werd hij bijgepraat over de ontwikkelingen in de informele zorg en de rol van vrijwilligers hierin.
Ten slotte sprak de Koning met vrijwilligers van de Burenbond over de eerste ervaringen met de net opgerichte teams en de plannen voor 2015.

De Vrijwilligersacademie geeft basistrainingen aan nieuwe en bestaande vrijwilligers van partnerorganisaties in de informele zorg (zorg die uitgevoerd wordt door vrijwilligers). In 2013 ontving de Vrijwilligersacademie de Helffer Kootkar Prijs van het Oranje Fonds voor het plan een methodiek te ontwikkelen voor het opzetten van buurtgerichte netwerken voor informele zorg. Dit leidde tot de Burenbond.
Fotoserie ANP/ Frank van Beek –

Koningin Máxima bezoekt stand platform Wijzer in geldzaken op Nationale Onderwijstentoonstelling 2015
Na de opening en workshop door Prinses Laurentien afgelopen dinsdag was er woensdag op nieuw koninklijk bezoek. Koningin Máxima bezocht als erevoorzitter van Wijzer in geldzaken de stand van het platform op de Nationale Onderwijstentoonstelling in de Jaarbeurs in Utrecht. Thema van de stand van Wijzer in geldzaken is ‘leren omgaan met geld’ Tijdens het bezoek sprak Koningin Máxima onder anderen met docenten uit het basisonderwijs en met educatieve uitgevers over hoe zij aankijken tegen structurele aandacht voor ‘leren omgaan met geld’ in het onderwijs.
Fotoserie ANP / Erik van ’t Woud – Fotoserie PPE/Albert Nieboer – MPE / Patrick van Katwijk – Fotoserie Robin van Utrecht – Filmpje

Koning Willem-Alexander reikt Erekruis in de Huisorde van Oranje uit aan drs. G.F. Muller
Afgelopen vrijdag heeft koning Willem-Alexander het Erekruis in de Huisorde van Oranje uitgereikt  aan drs. G.F. Muller, arts. Koning  Willem-Alexander had deze onderscheiding toegekend bij Koninklijke Beschikking van 21 januari 2015. De heer Muller was lang de huisarts van Prinses Beatrix

Eerste evenement voor Lymph&Co aangekondigd. 
In oktober vorig jaar richtte Prins Bernhard de stichting Lymph&Co op, een stichting om geld op te halen voor onderzoek naar Lymfklier kanker. Afgelopen woensdagavond werd in RTL Late Night het eerste evenement bekend aangekondigd om dat geld binnen te gaan halen ‘De Hollandse 100’  Dit evenement is een schaats- en fietsevenement waarbij deelnemers 10 kilometer gaan schaatsen en 90 kilometer gaan fietsen en zich laten sponsoren. Het is ook mogelijk om met familie 10 kilometer  in estafette vorm te schaatsen.  

Prins Bernhard zelf gaat mee doen een De Hollandse 100 en Prinses Annette samen met de kinderen aan De Hollandse familie 10km. Het evenement vind plaats op 8 maart in FlevOnice. Mochten de weersomstandigheden het dan niet toelaten zal het evenement op 29 november plaats vinden
Voor meer informatie , inschrijven of doneren kijk op www.dehollandse100.nl 
Ook kun je op de hoogte blijven via Facebook en Twitter

Prins Bernhard in de uitzending van Ruud de Wild (Klik uur 2 aan en dan vanaf 15 minuten)
Prins Bernhard in uitzending van RTL Boulevard 

RTL schrijft over Koningsdag 2015
Vorig jaar oktober kondigde koning Willem-Alexander al aan dat Koningsdag op maandag 27 april in Dordrecht wordt gevierd, maar wél op een andere manier dan zijn moeder ruim 30 jaar deed.
Het nog geheime programma van Koningsdag wordt waarschijnlijk pas half maart bekend gemaakt, maar RTL Nieuws geeft al wel een rondgang gemaakt langs organisaties die bij de voorbereidingen betrokken zijn.  Daar blijkt het volgende uit. In plaats van een rondje door de stad bezoekt koning Willem-Alexander vier belangrijke locaties. In Dordrecht zal de dag volgens de bronnen van RTL beginnen met een moderne vlootschouw, een soort mini-Sail op het drierivierenpunt van de Merwede, de Noord en de Oude Maas. Daarna zal het koninklijk gezelschap zich naar de Grote Kerk, Het Hof van Dordrecht (wat ook heropent zal worden) en het Statenplein verplaatsen. Nogmaals allemaal nog niet officieel , het officiële programma is nog niet bekend en het is dus nog even afwachten hoe het programma er exact uit gaat zien. 

Prinsessen Beatrix en Prinses Margarita bij Jumping Amsterdam
Vrijdagavond waren de Prinsessen Beatrix en Margarita in de Amsterdam RAI  aanwezig bij de 56ste editie van het evenement Jumping Amsterdam. De twee zijn aan vaker op het evenement te vinden geweest. Prinses Margarita is lid van het bestuur en was donderdagavond ook al aanwezig bij de uitreiking van de  DVB Foundation Award 2014.

Eén gedachte over “Nieuws 28 , 29 en 30 januari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.