Activiteiten 6 t/m 9 juli

Koningin Máxima opent nieuwe verpleegcentrum ’t Hamrik

Met het onthullen van een kunstwerk opende Koningin Máxima dinsdagochtend 7 juli het nieuwe verpleegcentrum ’t Hamrik in Nieuwolda. Het centrum is een samenwerking tussen Zorggroep Oosterlengte en Woonstichting Groninger Huis.
In ‘t Hamrik wonen ouderen vanaf 65 jaar en volwassenen met een complexe zorgbehoefte door een geestelijke en/of lichamelijke handicap, waaronder een groep ouderen met dementie. ’t Hamrik is opgebouwd als een dorp. De zorg is erop gericht zelfredzaamheid van de bewoners en actieve betrokkenheid van familie en mantelzorg te bevorderen. Deze vorm van zorg sluit aan de toename van ouderen in de regio.  Het centrum is bovendien duurzaam en energiezuinig gebouwd, waardoor de woonlasten laag blijven. Zo is er voor de verwarming en koeling aardwarmtetechniek toegepast en zijn er vierhonderd zonnepanelen geplaatst.

Filmpje OldambtNu.nl – Fotoserie PPE – Fotoserie ANP – Fotoserie MPE –  Fotoserie Royalportraits Europe

Koningin Máxima bezoekt AppMachine
Dinsdagmiddag 7 juli bracht Koningin Maxima een werkbezoek gebracht aan AppMachine in Heerenveen.  AppMachine ontwikkelt software waarmee zelf apps gemaakt kunnen worden. De software is zowel voor beginners als professionals.
Koningin Máxima startte haar bezoek met een gesprek over de geschiedenis van AppMachine en de samenwerking met de Amerikaanse hostingprovider Endurance. Vervolgens woonde kreeg te zien hoe software van AppMachine werkt, waarna Koningin Máxima zelf een app van het Oranje Fonds maakte. Tenslotte sprak zij met onder meer programmeurs en testers.

Koning Willem-Alexander bij 50e editie Drentse Fiets4Daagse
Koning Willem-Alexander fietste dinsdagochtend 7 juli een deel van de eerste dag van 50e Drentse Fiets4Daagse mee vanaf de startplaats De Bonte Wever in Assen. De koning fietste andere over TT-circuit in Assen. Hij laste een stop in om te kunnen praten met vrijwilligers en deelnemers.  

Koning Willem-Alexander treed met deze deelname in de bandensporen van zijn oma en vader. Koningin Juliana reed in 1975 bij de 10e editie een deel mee en Prins Claus was in 1990 deelnemer vanwege het 25-jarig jubileum.

Radio-gesprek met de Koning (RTV Drenthe) – Filmpje RTV Drenthe – Fotoserie ANPFotoserie PPEFotoserie MPEFotoserie Robin Utrecht –  Fotoserie Royalportraits Europe 

Koning Willem-Alexander brengt werkbezoek aan Eindhovense wijk De Benneke 
Nadat hij zich in Assen van zijn sportieve kant te laten zien ging de Koning door naar Eindhoven. Hier bracht hij op uitnodiging van wethouder Yasin Torunoglu van Wonen, Wijken, Ruimte en Burgerparticipatie, een werkbezoek aan de wijk De Bennekel. De Koning sprak met verschillende partijen over de manier waarop mensen met verschillende achtergronden in de buurt samenleven, in hoeverre mensen zich thuis voelen in de wijk en wat zij er samen aan doen om de sociale samenhang te versterken.

In Spilcentrum De Bennekel woonde Koning Willem-Alexander een voetbaltraining bij van Bennekel United. Dit jongerenteam maakt deel uit van PSV United waar bij de jongeren tussen 9 en 18 jaar een programma voor talentontwikkeling.
Vervolgens ging de Koning in wijkcentrum De Dommel in gesprek met Kadergroepjongeren. Deze groep jongvolwassenen organiseert in het wijkcentrum activiteiten voor andere jongeren. Tot slot  sprak Koning Willem-Alexander met buurtbewoners over wat er speelt in hun wijk en wat de mensen in de wijk bindt. De Bennekel kent een gevarieerde samenstelling van bewoners met verschillende achtergronden.
RVD-bericht met foto – Fotoserie ANP

Koning Willem-Alexander opent zuivelfabrieken Royal A-ware en Fonterra

Koning Willem-Alexander opende woensdagmiddag 8 juli 2015 de kaasmakerij van Royal A-ware en de ingrediëntenfabriek van Fonterra in Heerenveen.

Royal A-ware is gespecialiseerd in het produceren, rijpen, versnijden en verpakken van kaas en andere verse foodproducten. De wei die vrijkomt bij het maken van kaas wordt door Fonterra, in de naastgelegen ingrediëntenfabriek, verwerkt tot ingrediënten voor voeding voor baby’s, senioren en sporters. De fabrieken , die duurzaam zijn gebouwd , werken samen in de  Dairy Academy Oenkerk
Filmpje –  Fotoserie Robin van Utrecht  – Fotoserie ANP – Fotoserie Royalportraits Europe  – Fotoserie PPE

Koningin Máxima opent het Leontienhuis

Koningin Máxima heeft donderdag 9 juli in Zevenhuizen (gemeente Zuidplas)  het Leontienhuis officieel geopend. Het Leontienhuis is een initiatief Stichting Leontien Foundation, een stichting die Leontien Zijlaard-van Moorsel tin 2008 oprichtte om anorexia patiënten te helpen. Het Leontienhuis is een inloophuis voor mensen met een eetstoornis en ook de mensen om hun omgeving. Zowel individueel als in groepsverband wordt onder andere aandacht besteed aan het motiveren en ondersteunen van bezoekers. Het Leontienhuis biedt naast gespreksgroepen ook andere activiteiten aan.
Filmpje van de opening (SBS6) – Fotoserie Robin Utrecht – Fotoserie ANP – Fotoserie PPE

Ontvangsten Koning Willem-Alexander
Koning Willem-Alexander heeft  maandag (6 juli) op  Paleis Noordeinde te Den Haag de ambassadeur van het Gemenebest Australië, Z.E. Neil Allan Mules voor afscheidsaudiëntie. 

Woensdagochtend 8 juli  ontving de koning op Paleis Noordeinde in Den Haag de ambassadeur van de Republiek El Salvador, H.E. mevrouw Aida Luz Santos de Escobar, de ambassadeur van de Republiek Kaapverdië, Z.E. Jorge Alberto da Silva Borges, en de ambassadeur van de Republiek Fiji, Z.E. Deo Saran  voor het overhandigen van geloofsbrieven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.