Koningin Maxima bezoekt Flipijnen

Koningin Máxima bracht van maandagavond 29 juni tot en met woensdag 1 juli als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling  een bezoek aan de Republiek der Filipijnen  De koning was uitgenodigd door de regering en de Centrale Bank.

Dinsdagochtend 30 juni  was Koningin Maxima op het VN-kantoor  in Manilla. Hier sprak ze met vertegenwoordigers van internationale organisaties en de private sector over inclusieve financiering. Tijdens het bezoek aan het VN-kantoor tekende de Koningin ook het gastenboek.
Die middag bracht ze een bezoek aan de omgeving van de stad Tagatay, provincie Cavite.  Zij sprak hier met lokale ondernemers over wat financiële diensten als een bank- of spaarrekening, een lening of verzekering kunnen betekenen voor hun economische ontwikkeling. 
Dag 2 – woensdag 1 juli
Woensdag 1 juli was Koningin Máxima in Manilla aanwezig bij de lancering van de Nationale Strategie voor Inclusieve Financiering waar zij ook een toespraak hield. De nationale strategie is een plan van aanpak van de de regering onder regie van de Centrale Bank voor een betere samenwerking tussen ministeries, overheidsinstellingen en de private sector om de toegang tot financiële diensten voor de bevolking van het land te verbeteren. Voorafgaand aan de lancering heeft Koningin Máxima een ontmoeting met de Gouverneur van de Centrale Bank.
’s Middags neemt Koningin Máxima deel aan een rondetafelgesprek met partijen die betrokken zijn bij de nationale strategie met onder meer de Centrale Bank, diverse ministeries als Financiën, Sociale Zaken en Ontwikkeling, Onderwijs, Handel en Industrie, en overheidsinstellingen als de economische ontwikkelingsautoriteit, verzekeringsautoriteit en het bureau voor statistiek. Daarnaast is er een onderhoud met de minister van Financiën en spreekt zij met de voorzitter van het parlement en de president van de senaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.