Activiteiten 15 t/m 17 juni

Afscheidsaudiëntie ambassadeur Slowakije
Koning Willem-Alexander heeft maandag 15 juni op Paleis Noordeinde in Den Haag in afscheidsaudiëntie ontvangen de ambassadeur van de Slowaakse Republiek, Z.E. dr. Jaroslav Chlebo.

Koning spreekt groep oud-studenten van de Princeton Universiteit toe
Koning Willem-Alexander heeft maandagavond 15 juni een groep oud-studenten van de Amerikaanse Princeton University toegesproken tijdens een diner in Museum Paleis ’t Loo in Apeldoorn. De Koning ging in op de relatie tussen Princeton en het huis van Oranje-Nassau. Het oudste gebouw van de universiteit de naam Nassau Hall, een verwijzing naar stadhouder Willem III die ook Koning van Engeland was (1689-1702). Princeton behoorde destijds tot de Engelse kolonie in Noord-Amerika.Voorafgaand aan zijn toespraak kreeg de Koning , net als zijn moeder eerder in 1982, een sleutel overhandigd van de Nassau Hall.

Koning Willem-Alexander en Prinses Beatrix bij Uitreiking Zilveren Anjers
Prinses Beatrix heeft dinsdag 16 juni 2015 , in aanwezigheid van onder andere Koning Willem-Alexander, de Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds uitgereikt in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De Zilveren Anjer wordt sinds 1950 jaarlijks toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of de natuur in het Koninkrijk der Nederlanden.

Dit jaar vielen Hib Anninga, Herman Lubberding en Millicent Smeets-Muskus in de prijs.
Hib Anninga ontving de Zilveren Anjer voor zijn rol bij het ombouwen van een boerenbedrijf en de omliggende weides tot een beeldentuin die vrij toegankelijk is voor publiek. Daarnaast worden door (beginnende) beeldhouwers exposities gehouden. Herman Lubberding ontving de prijs voor zijn inzet voor de archeologie in Deventer en wijde omstreken en Millicent Smeets-Muskus ontving de Zilveren Anjer voor haar werkzaamheden voor het behoud van de muziek en het historisch cultureel erfgoed van Curaçao.

Koning Willem-Alexander nam ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het Prins Bernhard Cultuurfonds het lustrumboek Een mecenas van belang in ontvangst. In dit boek wordt een historisch overzicht gegeven van het werk van het Prins Bernhard Cultuurfonds als cultuurfinancier en de betekenis onderzocht van het fonds voor de filantropische en culturele sector.

Fotoserie ANPFotoserie PPEFotoserie MPEFotoserie van Robin Utrecht

Koningin Máxima bij ‘International Day of Family Remittances’
Koningin Máxima was dinsdag 16 juni in Milaan. Hier nam ze, als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling, deel aan de eerste ‘International Day of Family Remittances’ in Milaan.

Deze dag is onderdeel van ‘Global Forum on Remittances and Development 2015’ dat van 16 tot en met 19 juni wordt gehouden.

Bij deze conferentie werd door vertegenwoordigers van publieke en private financiële instellingen, internationale organisaties, beleidsmakers, denktanks, en vertegenwoordigers uit de migrantensector gesproken en gekeken naar arbeidsmigranten en de bijdrage die zij kunnen leveren aan de ontwikkeling van hun families in het thuisland. Koningin Maxima sprak onder andere over het belang van veilige en betaalbare methoden om geld over te kunnen maken naar en op te kunnen nemen in het thuisland.

Fotoserie ANP

Koning bij jubileum Regiment van Heutsz
Koning Willem-Alexander was woensdag 17 juni aanwezig bij de jubileumbijeenkomst (65 jaar) van het Regiment van Heutsz bij het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek in Arnhem. De Koning woonde de ceremoniële plechtigheid van het ‘doden-appèl’ bij en sprak onder anderen met Korea-veteranen.

Fotoserie ANPFotoserie PPEFotoserie MPEFotoserie Robin Utrecht

Koningin Máxima neemt eerste exemplaar ‘Project Prep’ in ontvangst
Koningin Máxima heeft woensdag 17 juni op Paleis Noordeinde in Den Haag het eerste exemplaar van het boek ‘Project Prep’ in ontvangst genomen. Project Prep is een initiatief van technologie-ondernemer Janneke Niessen en is geschreven door Niki Smit, winnaar van de Nederlandse Kinderjury in 2014. In het boek staat een 13-jarig meisje centraal die zelf een mode app wil gaan ontwikkelingen en in contact komt met mensen die haar daarbij helpen. Het boek moet jonge meiden laten zien wat je kunt doen met wiskunde, technische vakken en ondernemen.
Koningin Máxima is lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering.

Eén gedachte over “Activiteiten 15 t/m 17 juni

  • 26 jun 2015 om 3:12 pm
    Permalink

    Mooi kort verslagje van de gebeurtenissen van de afgelopen week

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.