Activiteiten 22 t/m 24 juni

Koningin Máxima bij conferentie ‘The Future of Farming and Food Security in Africa’

Koningin Máxima woonde maandagmiddag 22 juni in haar VN-functie een deel van de conferentie ‘The Future of Farming and Food Security in Africa’ bij in het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht. De conferentie richt zich op de voedselvoorziening in Afrika.

Koning Willem-Alexander reikt Erekruis van de Huisorde van Oranje uit
Koning Willem-Alexander heeft dinsdagavond 22 juni in aanwezigheid van o.a. Koningin Maxima het Erekruis van de Huisorde van Oranje uitgereikt aan drs. M. Hennis, ter gelegenheid van zijn afscheid. drs. M. Hennis begint per 1 juli als  ambassadeur  in Wenen. drs. J.Th. Versteeg zal hem opvolgen.

Koning beëdigt ambassadeurs en statenleden
Koning Willem-Alexander heeft woensdagochtend 24 juni  in Paleis Noordeinde verschillende mensen beëdigt.   drs. M. Hennis  als ambassadeur in Wenen, mw. drs. M.S.M. van den Heuvel  als nieuwe ambassadeur in Brussel, mr. J.G. Bijl  als ambassadeur Port of Spain , mw. drs. P.M.M. Grotenhuis als   ambassadeur Maputo, drs. D.J. Janssen  als ambassadeur in Panama Stad, drs. J.H.A. Waltmans  als ambassadeur in Bagdad, mw. ir. J. Doornewaard  als ambassadeur Colombo,  drs. T. Peters als ambassadeur in Dakar  en de heren mr. R.J.M. van den Tweel en drs. P.J.C.M. van den Berg als staatsraad in de Afdeling advisering van de Raad van State. De Afdeling advisering adviseert regering en parlement over wetgeving en bestuur

Koning bij lancering website restauratie en kunsthistorisch onderzoek Oranjezaal
Koning Willem-Alexander was woensdagmiddag 24 juni aanwezig bij de lancering van de website over de restauratie van en het kunsthistorisch onderzoek naar de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch. De website bevat uitvoerige analyses over de ontstaansgeschiedenis, de oorspronkelijke verschijningsvorm en de iconografie van de Oranjezaal, als ook over de werkwijze en het materiaalgebruik van de betrokken kunstenaars en de restauratiegeschiedenis. In 2013 verscheen over het onderzoek de publicatie Een zaal uit loutere liefde; Amalia’s ambities in de Oranjezaal van Huis ten Bosch. In 2016 verschijnt nog een Engelstalige editie, met vijftien essays over de bevindingen van de restauratoren en onderzoekers. De lancering vond plaats tijdens een bijeenkomst van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis in het Mauritshuis in Den Haag.

De restauratie van de Oranjezaal is een onderdeel van de grote onderhoudsbeurt en renovatie van Paleis Huis ten Bosch die naar voorbereidingswerkzaamheden eind dit jaar echt van start zal gaan. Voor die tijd zal er najaar gelegenheid komen voor publiek om de oranjezaal te bekijken. In augustus volgt daarover meer informatie. Eind 2018 moet alles klaar zijn en zal Koning Willem-Alexander met zijn gezin in het paleis gaan wonen.

Koning en Koningin bieden Corps Diplomatique diner aan


Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima ontvingen woensdagavond 24 juni het Corps Diplomatique voor het jaarlijkse galadiner in het Koninklijk Paleis Amsterdam.Prinses Beatrix en Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven waren ook aanwezig

Het diner  met het Corps Diplomatique , of makkelijker gezegd de vertegenwoordigers van Nederland in het buitenland (ambassadeurs , zoals ambassadeurs en consuls(-generaal) en Permanente Vertegenwoordigers bij internationale organisaties, zoals de Verenigde Naties, de Europese Unie en de NAVO) , vindt plaats om de internationale relaties te onderhouden en te versterken. Dit jaar zijn ook vertegenwoordigers van de culturele sector en de directeuren-generaal en regiodirecteuren van het ministerie van Buitenlandse Zaken uitgenodigd, om de relaties te verdiepen.

Koningin Máxima bij uitreiking Familiebedrijven Award 2015
Koningin Máxima was woensdagmiddag 24 juni 2015 aanwezig bij de 3e uitreiking van de Familiebedrijven Award in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Deze prijs wordt jaarlijks door de Stichting Familie Onderneming uitgereikt aan het beste familiebedrijf in Nederland. Dit jaar was De award moet het belang van familiebedrijven voor de Nederlandse economie onderstrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.