Activiteiten Koningin Maxima 12 en 13 juni

Koningin Máxima spreekt bij congres PO-Raad ‘Kennis voor Morgen’

Koningin Máxima was gisteren (vrijdag  12 juni) bij het jaarlijkse congres van de PO-Raad (Primair Onderwijs) in Arnhem.  Op dit congres kwamen schoolbestuurders en -leiders, leraren en andere onderwijsprofessionals bij elkaar om  onder andere met elkaar te praten over cultuuronderwijs, leiderschap, transparantie, ICT en een gezonde leefstijl. De centrale vraag die tijdens het congres centraal stond: hoe bereiden wij onze kinderen voor op de toekomst? Basisschoolkinderen verzorgen een muzikaal optreden.

Koningin Máxima hield een toespraak  over het belang van muziekonderwijs en het plezier dat kinderen die samen met muziek bezig zijn daaraan beleven.

Koningin Máxima zet zich al langer in om zoveel mogelijk basisschoolleerlingen de kans te geven samen muziek te maken. Dit doet zij onder meer met ‘Kinderen maken Muziek’ (een programma van het Oranje Fonds) en sinds kort ook als erevoorzitter van  Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs
Fotoserie ANP  – Fotoserie PPE

Koningin Máxima opent nieuwe huisvesting Juliana Kinderziekenhuis

Koningin Máxima opende gisteren het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) in Den Haag. De nieuwe locatie is gehuisvest in het HagaZiekenhuis en ook onderdak aan een Kinder Spoedeisende Hulp, het Haga Juliana Geboortecentrum en een Ronald McDonald Huis.
Na de opening bezocht de Koningin het RonaldMcDonald Huis, het Haga Juliana Geboortecentrum en het Juliana Kinderziekenhuis en had ze een ontmoet met verpleegkundigen, patiënten en artsen.

Het Juliana Kinderziekenhuis bestaat dit jaar 130 jaar. In 1885 werd in Den Haag het initiatief genomen voor de oprichting van een instelling voor zieke kinderen. Met de opening zet Koningin Maxima een traditie voort. In 1929 opende Koningin Emma het kinderziekenhuis en krijgt het de naam Juliana Kinderziekenhuis. In 2000 opende Koningin Beatrix het Juliana Kinderziekenhuis.

Koningin Máxima opent Scoutinglandgoed Zeewolde

Koningin Máxima opende vanochtend (zaterdag 13 juni) als beschermvrouwe van Scouting Nederland  het nieuwe Scoutinglandgoed Zeewolde.

Scoutinglandgoed Zeewolde is een landgoed van zeventig hectare groot aan de oevers van het Nuldernauw in het Horsterwold in Zeewolde. Scouts kunnen hier kamperen en meedoen aan allerlei outdoor activiteiten op en rondom het water en in de natuur. Het landgoed wordt tevens de ontmoetingsplek voor scouts uit binnen- en buitenland tijdens internationale scoutingactiviteiten. Ook wordt het terrein gebruikt voor trainingen aan vrijwilligers en zakelijke bijeenkomsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.