Activiteiten Prinses Laurentien juni 2015

Prinses Laurentien was de afgelopen maand weer verschillende bijeenkomsten over lezen en schrijven of milieu. Vaak wordt het pas later bekend en om een duidelijk overzicht te houden wil ik gaan proberen maandelijks een overzicht te plaatsen. Hier bij het eerste overzicht. 

Prinses Laurentien bij presentatie van het voortgangsverslag van het Sustainable Living Plan.

4 juni was Prinses Laurentien bij de presentatie van het voortgangsverslag van het Sustainable Living Plan. In dit plan, wat in 2010 werd gelanceerd,  wil Unilever groeien en tegelijkertijd onze milieu-impact verkleinen en  de positieve maatschappelijke invloed vergroten.

Prinses Laurentien voor Stichting Lezen & Schrijven in Riga, Letland.

Prinses Laurentien was 17 juni in Riga, Letland, aanwezig bij ‘One Europe, One Digital Single Market’. De Prinses hield daar als erevoorzitter van de Stichting Lezen & Schrijven een toespraak en ze bekeek verhalen van Europese Bibliotheken, voor Libraries Changes Lives.
Prinses Laurentien plakt eerste temperatuur sticker
Dinsdag 23 juni heeft prinses Laurentien het nieuwe platform Optimaal gelanceerd. Dit deed de Prinses samen met de Raad van Kinderen van de Lidl. De Raad van Kinderen van de Lidl wordt gevormd door leerlingen van de Flevoschool in Huizen. Het platform optimaal.nl geeft tips om voedselverspilling tegen te gaan. Prinses Lauretien volgde met het plakken van een temperatuursticker een van de adviezen op.

Raad van Kinderen
De Raad van Kinderen is een initiatief van de Missing Chapter Foundation, een stichting die mensen bewust wil laten nadenken over duurzame oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Prinses Laurentien is oprichter en voorzitter van deze stichting.  De Prinses sprak niet alleen met de raad van kinderen van Lidl. De afgelopen maand ging ze vaker in gesprek met Raad van Kinderen.

Op dinsdag 2 juni was  Prinses Laurentien in het kantoor van Nike. Waar de Raad van Kinderen van Nike (leerlingen van groep 8 van de International Primary School Stip uit Hilversum) de resultaten presenteerde van het onderzoek naar de vraag Wat kan Nike doen om mensen gezonder te laten leven. Na de presentatie ging de Raad van Kinderen onder leiding van de Prinses in gesprek met de directie van Nike. 

Op woensdagavond 10 juni was Prinses Laurentien te gast in het radioprogramma van de EO: Dit is de dag om te praten over het idee van ‘Raad van Kinderen’

Een dag later , 11 juni,  was de Prinses bij Friesland Campina om met de Raad van Kinderen van deze organisatie te praten.  Onderwerp van gesprek was: Wat kan FrieslandCampina doen om mensen in Nederland te helpen gezond te leven

29 en 30 juni was Prinses Laurentien voor de Raad van Kinderen in Curaçao.

Prinses Laurentien spreekt op Athens Biënnale
Op 25 juni was Prinses Laurentien, als voorzitter van de European Cultural Foundation, in Athene.

Zij was hier bij een bijeenkomst in het gemeentehuis waar  de burgemeester Yorgos Kaminis van Athene  de samenwerking van de stad Athene  en Athene Biënnale  aankondigde. 
Athene Biënnale  was een van de ECF Princess Margriet Award Laureaten van 2015.
Biënnale is woord voor een kunsttentoonstelling die zo’n een keer in de twee jaar gehouden wordt. De Biënnale van Athene richt zich op een grote betrokkenheid van kunstenaars bij de lokale context. Daarnaast ligt er een grote nadruk op de participatie van het publiek. De meest recente biënnale van 2013 werd georganiseerd in het oude beursgebouw in de vorm van een agora, een plek die in de klassieke tijd dienst deed als een volkshuis met sociale, zakelijke en politieke doeleinden. De prinses bracht ook een bezoek aan een locatie waar  nu de biënnale gehouden wordt. 

Prinses Laurentien reikt HIER klimaatprijs uit
26 juni reikte Prinses Laurentien heeft de HIER Klimaatpenningen uitgereikt aan Gulpener Bierbrouwer en Jan Willem van de Groep van Energiesprong.  De HIER klimaatpenningen zijn een initiatief van Stichting HIER klimaatbureau. Gulpener Bierbrouwer kreeg de prijs voor een innovatief milieuvriendelijk productieproces. Jan Willem van de Groep is de motor achter het programma Energiesprong. Dit programma heeft ervoor gezorgd dat nul op de meter een begrip is geworden bij renovatie in de bestaande woningbouw. De winnaars werden gekozen tijdens  een stemming tijdens de zesde editie van de HIER klimaatborrel, een evenement voor iedereen die een leidende rol kan en wil spelen in de oplossing van het klimaatprobleem. Tijdens de borrel werd verder de vierde editie van De Staat van het Klimaat; een uitgave met populair wetenschappelijke artikelen over het klimaatprobleem, gepresenteerd. De Staat van het Klimaat 2015 legt bij twaalf nieuwsberichten uit het afgelopen jaar de link met klimaatverandering

Eén gedachte over “Activiteiten Prinses Laurentien juni 2015

  • 27 jun 2015 om 9:15 pm
    Permalink

    wat heb je hard gewerkt om weer up to date te zijn; mijn complimenten en zo'n mooie verslagen

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.