Koning Willem-Alexander ontvangt ambassadeurs en is aanwezig bij 10e herdenking Tuin van Bezinning in Warnsveld

Koning Willem-Alexander ontvangt ambassadeurs
Koning heeft woensdagochtend (10 juni) verschillende ambassadeurs ontvangen op Paleis Noordeinde in Den Haag.
Hij ontving de ambassadeur van de Republiek Liberia, Isaac Wehyee Nyenabo II, en de Republiek der Seychellen, Z.E. Thomas Selby Pillay voor de overhandiging van de geloofsbrieven en beëdigde de ambassadeurs drs. S.J.H. Smits (Londen), mr. K.J. Hartogh (Bangkok), mevrouw drs. G.C. Coppoolse (Stockholm) en drs. J.J.M. Nijssen (Valleta)

Koning bij 10e herdenking Tuin van Bezinning in Warnsveld
’s middags was Koning Willem-Alexander aanwezig bij de 10e herdenking in de Tuin van Bezinning in Warnsveld. De Tuin van Bezinning is een nationaal monument voor politiemensen die tijdens hun werk zijn omgekomen. De herdenkingsplek is door de politie zelf opgericht en in 2006 in gebruik genomen als herdenkingsplaats voor familie en vrienden van politiemensen die tijdens de uitoefening van hun werk door een ongeval of geweld zijn omgekomen.

De Koning woonde onder meer de jaarlijkse kranslegging door de nabestaanden bij. Tijdens de ceremonie werden toespraken gehouden door minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie, korpschef Bouman van de Nationale Politie en mevrouw Verhoekx , teamchef politie van de eenheid Den Haag. Ook worden de namen van de in het voorgaande jaar omgekomen politiemensen voorgelezen en in de tuin bijgezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.