Koningin Máxima aanwezig bij eindconcert Kinderen Maken Muziek

© Oranje Fonds – Bart Homburg

Koningin Máxima was gisterenmiddag (10 juni) aanwezig bij het eindconcert van de tweede editie van Kinderen Maken Muziek in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens dit concert voerde ruim 2.000 kinderen samen  muziek en zang een speciaal geschreven sprookje op.

Fotoserie ANP – Fotoserie PPE – Fotoserie MPE

© Oranje Fonds – Bart Homburg

Kinderen Maken Muziek is onderdeel van het Oranje Fonds en heeft als doel er voor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen in Nederland in aanraking kunnen komen met een muziekinstrument en samen muziek kunnen maken. Binnen de deelnemende initiatieven wordt muziek ingezet als middel voor meer sociale cohesie en betrokkenheid en speelt vrijwillige inzet een belangrijke rol. Sinds de start van Kinderen Maken Muziek  in 2011 ontvingen 60 initiatieven financiering voor het opzetten van sociale muziekprojecten en werden 15.000 kinderen bereikt.

Koningin Maxima wil dat alle kinderen in aanraking komen met muziek en ze kondigde dan ook aan dat er nieuw platform is om daarvoor te gaan zorgen. Het Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs  bestaat uit muzikanten, gemeenten, provincies, scholen, kunstcentra, de publieke omroep en opleidingsinstituten als de pabo’s en de conservatoria die zich gaan inzetten om  muzieklessen een vast onderdeel te laten worden van het basisonderwijs.  Koningin Maxima zal als erevoorzitter aandacht vragen voor het belang van muziekonderwijs en optreden als  speciaal adviseur richting het platform en met belanghebbenden spreken over de belangrijke functie van muziekonderwijs voor kinderen op de basisschool en welke stappen er nodig zijn om dit te realiseren.

Eén gedachte over “Koningin Máxima aanwezig bij eindconcert Kinderen Maken Muziek

 • 11 jun 2015 om 6:33 pm
  Permalink

  Hoi Mariska,
  Dank je wel voor je lieve reactie! Wat een vrolijke kopfoto heeft je website. Flitsende foto's van koningin Máxima in deze log.
  Groetjes, Jenny

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.