Prof.Mr. Pieter overhandigd Pieter van Vollenhovenprijs en ontvangt Ton Kootpenning

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven heeft gisteren  (10 juni)  de Pieter van Vollenhovenprijs uitgereikt aan André van Stigtde initiatiefnemer van De Hallen in Amsterdam: een tot markthal omgebouwde tramremise. De herbestemming van tramremise De Hallen in Amsterdam is het tweede project dat de Pieter van Vollenhovenprijs wint dit jaar.  Op 20 mei ontving  Marco van der Wal de prijs voor de herbestemming van het stationsgebouw in Houthem- St. Gerlach.

De Pieter van Vollenhovenprijs is een jaarlijks terugkerende prijs aan een particulier of organisatie die de uitdaging is aangegaan om een monument in Nederland te behouden door het een nieuwe bestemming te geven. De prijs is in 2013 aangeboden aan prof. mr. Pieter van Vollenhoven bij zijn afscheid na zijn 27 jaar voorzitterschap van het Nationaal Restauratiefonds.

Vorige week ontving Prof.Mr.  Pieter zelf ook een prijs voor zijn betrokkenheid bij het behoud van het Nederlands erfgoed. De Proffesor ontving maandag 1 juni in Kasteel-Museum Sypesteyn in Nieuw-Loosdrecht de Ton Kootpenning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.