Meer informatie over Koningsdag 2015 in Dordrecht


Vandaag werd het programma van komende Koningsdag in Dordrecht gepresenteerd.   Duidelijk was al dat er maar een stad bezocht zou worden en dat er wel accent verschillen zouden zijn. Vandaag bleek wat de verandering precies in houd. Kort samengevat is er meer aandacht voor het bedrijfsleven wat ten kosten van de traditionele spelletjes gaat. Wat wel blijft is een goed vertegenwoordigde familie. Want hoewel de prinsessen Beatrix , Margriet en Mabel en Prof.Mr. Pieter er niet bij zullen zijn en ook de aanwezig van Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita onzeker is , zal de familie met het koningspaar , de dochters van het koningspaar, de Prinsen Constantijn , Maurits , Bernhard en Floris met echtgenotes de prinsessen Laurentien, Marilène , Annette en  Aimee , toch goed vertegenwoordigd zijn. 


Het bezoek van het koninklijk gezelschap (dat naast het koningspaar ook zal bestaan uit de dochters van het koningspaar , de Prinsen Constantijn , Maurits , Bernhard en Floris met echtgenotes de prinsessen Laurentien, Marilène , Annette en  Aimee)  zal tussen 11.00 uur tot ongeveer 13.15 uur plaats vinden.  Tijdens het bezoek worden de volgende locaties ezocht

Rond 11.00 uur zal de aankomst zijn op Groothoofd waar de Grande Parade wordt bekeken.
Rond 11.50 uur komt het gezelschap aan bij de Grote Kerk. Waar buiten een presentatie is van het internationale drumcorps Jubal en de Dordtse Phil. In de kerk is een besloten programma met enkele optredens geïnspireerd op het Bachfestival Dordrecht.
Rond 12.15 uur krijgt het geszelschap op het scheffersplein een bijzondere presentatie van producten van Dordtse ondernemers te zien onder de noemer: Made in Dordrecht

Rond 12.30 uur opent de koning Het Hof van Nederland

En het slot zal rond  12.45 uur op het Statenplein plaats vinden

Eén gedachte over “Meer informatie over Koningsdag 2015 in Dordrecht

  • 23 mrt 2015 om 4:14 pm
    Permalink

    Ik ben benieuwd; programma ziet er mooi uit en ja, de nieuwe generatie is erbij, heel erg leuk dat de Apeldoornse tak weer mee gaat. en dat prinses Mabel niet meer meegaat is te begrijpen en ja het is jammer dat Beatrix, Margriet en Pieter niet meer meegaan, maar ja, dat is de oude garde zullen we maar zeggen. Maar ontzettend leuk dat de 3 prinsesjes meegaan, zij het dan maar een gedeelte, maar ze zijn er bij.

    Ik kijk uit naar Koningsdag.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.