Nieuws 5 en 6 maart

Koning heeft donderdagochtend 5 maart met minister Opstelten van Veiligheid en Justitie een bezoek gebracht aan het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) in Den Haag.

Ministerie van Veiligheid en Justitie

Het NCSC is het kennis- en expertisecentrum op het gebied van digitale veiligheid en crisis coördinatie in het geval van een cyberincident
Tijdens het bezoek van Koning Willem-Alexander en minister Opstelten  werd aan de hand van een praktijkvoorbeeld door medewerkers van het NCSC en samenwerkingspartners inzicht geven in de gekozen aanpak en de samenwerking tussen de overheid, banken en internet service providers om negatieve gevolgen in de toekomst te beperken en te voorkomen.

Vervolgens bezochten de Koning en de minister de ‘waakdienst’. Dit meldpunt is onlangs uitgebreid tot een 24/7 Operations Centre waar ook nieuwe dreigingen en kwetsbaarheden worden gesignaleerd. Daarna volgde een gesprek met betrokkenen uit de overheid, het bedrijfsleven en de wetenschap over de strategische uitdagingen en ambities van Nederland op het gebied van cyber security. Tijdens dit gesprek werd onder andere ingegaan op de rollen en verantwoordelijkheden van de diverse partners in het cyberdomein, het belang van een veilig digitaal ondernemingsklimaat en de internationale ambities van Nederland.

Cyber security is een van de prioriteiten tijdens het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie in 2016 en dit voorjaar is Nederland  gastland van de Global Conference on Cyberspace.
Het bezoek met minister Opstelten is onderdeel van de reeks werkbezoeken van de Koning met ministers, waarbij de bewindspersoon een deel van het werkterrein van zijn ministerie laat zien.

Prins Constantijn spreekt bij NRC Live
Prins Constantijn sprak donderdag 5 maart als vice-voorzitter van de ‘International Circle of Influencers’ van StartupDelta tijdens de eerste editie van NRC Live. 

Tijdens het programma werd gesproken over de innovatiekracht van Nederlandse bedrijven en de impact van technologische ontwikkelingen op traditionele businessmodellen. Over wat gevestigde bedrijven kunnen leren van de startup mentaliteit. 

Prins Pieter-Christiaan bij Laureus Star Gala

Vrijdag was Prins Pieter Christiaan als voorzitter van Laureus aanwezig bij de tweede editie van het Laureus Star Dinner. Deze avond vond plaatst in  het hoofdkantoor van Mercedes-Benz Nederland te Utrecht. 
Tijdens deze avond werd o.a. door middel van een veilig geld op gehaald voor Laureus en ook waren er presentaties over het werk van de stichting. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.