Nieuws donderdag en vrijdag 12 en 13 maart

Prinses Mabel krijgt Champions for Change award

Afgelopen donderdagavond kreeg Prinses Mabel van de Deense kroonprinses Mary de Champion for Change Award uitgereikt. Deze prijs wordt jaarlijks op initiatief van het International Centre for Research on Women (ICRW) uitgereikt aan mensen die gelijkheid tussen de seksen bevorderen. 
Prinses Mabel kreeg de prijs voor haar ‘innovatieve inzet in de strijd tegen kindhuwelijken’  met haar stichting ‘Girls Not Brides. 
Koning Willem-Alexander op werkbezoek bij werkgelegenheidsinitiatief Matchwinners in De Pastorie in Roermond en Rendiz
Koning Willem-Alexander heeft donderdag 12 maart een werkbezoek aan initiatieven die eerder dit jaar te gast waren bij de Nieuwjaarsontvangst op het Koninklijk Paleis Amsterdam als vertegenwoordigers van organisaties die andere mensen aan het werk helpen. 
´s morgens bracht de koning een bezoek aan het werkgelegenheidsinitiatief Matchwinners in De Pastorie in Roermond. De Pastorie is een horecaonderneming die via het innovatieve MatchWinners-concept mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt nieuwe kansen biedt. MatchWinners verzorgt praktijkleerwerktrajecten in een beschermde omgeving, met als doel doorstroming naar een betaalde baan. Daarnaast verzorgt MatchWinners re-integratiebegeleiding en ‘jobcoaching’ voor opdrachtgevers zoals overheid, werkgevers, instellingen en particulieren. De Koning sprak tijdens het bezoek met ondernemers en werknemers van De Pastorie over hun ervaringen met het project MatchWinners en kreeg een rondleiding.


Later op de dag bezocht Koning Willem Alexander  maatschappelijk ondernemer Rendiz , een organisatie die zich richt op dagbesteding en activiteiten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of een beperking. Hij bezocht twee locaties. De Fabriek in Maasbree, en oude machinefabriek die is omgebouwd tot horecagelegenheid, dagvoorziening voor ouderen, binnenspeeltuin voor kinderen, evenementenbureau Toffedag.nl en was- en strijkservice Lavendel en De Bekkerie in Boekend, een bakkerij die verbouwd tot lunchroom, creatief atelier voor mensen met een beperking en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, copyshop, computer-reparatie-service, bibliotheek en bakkerij.
Prinses Marilène en Tjalling actief bij TEFAF. Koningin Maxima en Prins Maurits komen langs. Afgelopen donderdagavond is de aftrap geven voor TEFAF  (The European Fine Art Fair2015, een jaarlijks kunstbeurs. Prinses Marilène was er als verantwoordelijke voor vrienden van het Rijksmuseum te vinden en Tjalling was er in zijn functie als ‘development manager’ van Juno Investment Partnersom om de vermogende kunstliefhebbers warm te maken voor belegen. Prins Maurits kwam bij de opening langs en Koningin Maxima kwam vrijdag ochtend even een kijkje nemen. 

Koningin Máxima bezoekt geldles

Maandag opende ze al de Week van het Geld al, vrijdagochtend 13 maart woonde koningin Maxima als erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken in ‘The Edge’ in Amsterdam een geldles bij in het kader van de Week van het geld 2015. Tijdens deze les , die werd gegeven door medewerkers van accountants- en adviesorganisatie Deloitte kregen leerlingen groep 7 en 8 een selectie van vragen voorgelegd uit het ‘Nationaal Geldexamen’ , een initiatief van de Deloitte Fair Chance Foundation in samenwerking met het Nibud en Uitgeverij Zwijsen. Doel van de les is dat kinderen beter om leren gaan met geld.

Koning opent BioWarmteCentrale

Koning Willem-Alexander opende vrijdagmiddag 13 maart BioWarmteCentrale de Purmer in Purmerend. Deze centrale wordt gestookt op houtsnippers uit het terreinbeheer van Staatsbosbeheer. Deze snippers zijn een bijproduct uit het beheer van het bos en leveren bij verbranding geen toename van CO2 in de atmosfeer op.

2 gedachten over “Nieuws donderdag en vrijdag 12 en 13 maart

 • 14 mrt 2015 om 2:03 pm
  Permalink

  Wat leuk dat prinses Mabel de prijs overhandigt kreeg van prinses Mary, leverde mooie plaatjes van deze twee prinsessen op.
  Jammer dat er geen foto's zijn van prinses Marilène, koningin Maxima en de mannen prins Maurits en Tjalling in het Rijksmuseum.
  Het outfit van koningin Maxima wat ze vrijdagochtend droeg vind ik echt een misser, erg jammer.
  Maar leuk logje heb je er van gemaakt en mooie lay-out, lekker lenteachtig.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.