NL Doet 2015

Gisteren en vandaag (20 en 21 maart) was het weer tijd voor NL Doet. Een actie van het Oranje Fonds om vrijwilligerswerk meer, anders en breder onder de aandacht brengen, achterstallige klussen bij maatschappelijke organisaties aanpakken en mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met vrijwilligerswerk.  Een drukke week ging weerhield het beschermpaar van het Oranje Fonds niet om vandaag ook in actie te komen. Gisteren kwamen er al andere leden van de familie in actie. 

Prinses Beatrix, Prins Bernhard, Prinses Annette, Prins Floris, Prinses Aimée en
de heer Tjalling Ten Cate hielpen gisteren met verschillende zaken in Barneveld, bij Stichting Christelijk Verpleeghuis Norschoten.  Zo lapte Prinses Beatrix de ramen , zorgde Prinses Aimee ervoor dat er weer plantjes in de grond kwamen en werd de tuin aangeveegd door de Prinsen Bernhard en Floris. Verder kregen de bewoners ook nog aandacht van de koninklijke vrijwilligers.   Prins Bernhard , prins Floris en Tjalling speelden koersbal met ze en de vrouwen werden verzorgd door Prinses Annette. 

© Oranje Fonds – Jeannette Schols

Prins Maurits en Prinses Marilène staken hun handen uit de mouwen in het Vondelpark. Daar hielpen ze  mee met werkzaamheden in het Rosarium. De keuze van het paar om juist werk te verrichten in het Vondelpark is niet zo verwonderlijk , ze wonen om de hoek en maken er veel gebruik van. Prins Maurits is beschermheer van de Stichting Hart voor het Vondelpark.
Beelden (met interview met het paar) AT5

Het koningspaar kwam  vandaag nog in actie voor NL Doet.  Zij zorgde dat dorpshuis Tricht  van binnen weer netjes geverfd werd.

© Oranje Fonds – Bart Homburg

Fotoserie ANP – Fotoserie MPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.