Overig nieuws 25 ,26 en 27 maart 2015

Ik plaatste al een log over de ontvangsten van koning Willem-Alexander en zijn bezoek aan
Future Force Conference 2015, maar er gebeurde meer woensdag. Ook zijn er donderdag en vrijdag nog (onaangekondigde) publieke activiteiten geweest. 

Prinses Laurentien spreekt op Pabo-symposium ‘We teach the future’ 
Prinses Laurentien hield woensdag een openingstoespraak op het Pabo-symposium ‘We teach the future’ bij de Avans Hogeschool in Breda.  De prinses hield haar toespraak voor een groep leerkrachten van basisscholen, Pabo-studenten en een groep zeer jonge, maar hoogbegaafde leerlingen van verrijkingsklas Eureka.

Koningin Máxima bij werkdiner over financiële educatie in Brussel

© EBF / Robert Losavio (Via de RVD)
Koningin Máxima was woensdagavond (25 maart) in de residentie van de Permanente Vertegenwoordiger van het Koninkrijk der Nederlanden bij de Europese Unie in Brussel . Hier nam ze als erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken en speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN voor inclusieve financiering voor ontwikkeling deel aan een besloten werkdiner met Europese bestuurders, beleidsmakers en vertegenwoordigers uit de financiële sector over het belang van financiële educatie in Europa.
Het diner was een eerste aanzet voor een discussie over het belang van financiële educatie in Europa. Gastheren waren de Nederlandse ambassadeur bij de EU, de heer De Gooijer en de CEO van de Europese Banken Federatie , de heer Mijs. In Nederland vraagt platform Wijzer in geldzaken al enige jaren aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld. Dit gebeurt onder meer tijdens de jaarlijkse Week van het geld. Deskundigen van financiële instellingen geven dan gastlessen aan basisschoolleerlingen over goed leren omgaan met geld. In Europa is dit jaar voor het eerst een soortgelijk initiatief gestart onder de naam de European Money Week.

RVD-bericht 

Koningin Máxima bezoekt voorstelling ‘mijn vader, de expat & Oumi’
Donderdag bezocht Koningin Máxima de voorstelling ‘mijn vader, de expat & Oumi.’ De voorstelling vertelt over integratie in Nederland. De makers hadden vooraf wel gehoord dat de koningin zou komen, maar haar aanwezigheid werd pas bevestigd toen ze daadwerkelijk het Koninklijk Theater Carré binnenstapte. De avond bestond uit veel film, theater, zang en poëzie dat door vertellers aan elkaar werd gepraat. Dingen als je thuis voelen, angsten, dromen, verleden en heden kwamen aan de orde.  Na afloop van de voorstelling ging de koningin nog op de foto met de makers en hun familie

Meer informatie over de voorstelling , die nog een aantal keer gepland staat, is te vinden op www.mijnvaderdeexpat.nl.
Koning Willem-Alexander bezoekt herseninstituut 

Koning Willem-Alexander heeft vrijdag 27 maart, als bescherm hier van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) een werkbezoek gebracht aan het Nederlands Herseninstituut in Amsterdam.
Het Nederlands Herseninstituut , een onderdeel van KNAW,  verricht neurowetenschappelijk onderzoek, met speciale aandacht voor de hersenen en het visuele systeem. Het onderzoek heeft een richt zich allereerst op het begrijpen van de werking van de hersenmechanismen.
Daarnaast worden mogelijkheden onderzocht om fysieke en psychische aandoeningen als blindheid, epilepsie, multiple sclerose, parkinson, alzheimer, schizofrenie, depressie en autisme beter te kunnen behandelen.

RVD bericht met foto

Jaaroverzicht Koninklijk Huis 2014 gepubliceerd 
Woensdag is voor de vijfde keer het Jaaroverzicht Koninklijk Huis gepubliceerd.
Hierin in staat een overzicht van de publieke optredens, werkbezoeken in binnen- en buitenland en andere werkzaamheden van Koning Willem-Alexander,
Koningin Máxima, Prinses Beatrix en andere leden van het Koninklijk Huis in 2014.
Uit de activiteiten is een selectie gemaakt van activiteiten die nader worden toegelicht.
Daarnaast biedt het jaaroverzicht informatie over reguliere werkzaamheden van de Koning, zoals de ontvangst van ambassadeurs ter overhandiging van hun geloofsbrieven aan de Koning, beëdigingen en de ondertekening van wetten en besluiten.
In de thematische bijlage van het jaaroverzicht is aandacht besteed aan het Koninklijk Staldepartement.
Bekijk het overzicht HIER

Eén gedachte over “Overig nieuws 25 ,26 en 27 maart 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.