Prinses Margriet in Japan voor conferentie

Prinses Margriet was van vrijdag (13 maart) tot vandaag (18 maart) in Japan.

Hier was in Sendai aanwezig bij de Third United Nations World Conference on Disaster Risk Reduction die van 14-18 maart gehouden werd. 
Vrijdag sprak de Prinses de internationale jeugd toe op een jeugdforum dat gekoppeld is aan de conferentie 
Bron: UN ISDR

Tijdens de conferentie legde Prinses Margriet o.a. in toespraken op zaterdag en op zondag de nadruk  een goede voorbereiding van terugkerende natuurrampen en preventie van de (humanitaire) gevolgen van natuurrampen.
ANP HANDOUT JURIAAN LAHR
Maandag bracht Prinses Margriet met minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking een bezoek aan het door de tsunami in 2011 getroffen gebied en wonen zij samen twee sessies van de conferentie bij.

Prinses Margriet woonde de conferentie bij op uitnodiging van de Secretary-General for Disaster Risk Reduction van de Verenigde Naties. Ook zal de Prinses in Sendai door Hunne Majesteiten Keizer Akihito en Keizerin Michiko in audiëntie worden ontvangen. De Prinses is nauw betrokken bij het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds. Dit fonds is speciaal opgericht om mensen beter voor te bereiden op rampen.
Naast voorlichting en training op het gebied van rampenvoorbereiding, helpt het Rode Kruis met waarschuwingssystemen en het opzetten van evacuatieplannen. Ook zorgt het Rode Kruis dankzij het fonds voor praktische hulp, waardoor natuurgeweld minder schade aanrichten.

Interview (in het engels) met Prinses Margriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.