Van Vollenhovens doen mee aan de Hollandse 100

Gisteren vond de eerste editie van   ‘De Hollandse 100’ en ‘Familie 10’ plaatst. 
Bij de Hollandse 100 werd 10 km  geschaatst en 90 km gefietst  en bij de Family 10 werd er alleen geschaatst. Beide acties werden georganiseerd om geld op te halen voor Lymph&Co.  Als oprichter van de stichting en initiatiefnemer van dit evenement kon Prins Bernhard niet laten afweten. En er deden meer familieleden mee.  

Het programma begon rond half 10 ’s ochtends met de start van De Hollandse 100 op het ijs van FlevonIce. Onder de deelnemers naast Prins Bernhard ook zijn broers Prins Maurits en Prins Pieter Christiaan. Ze werden aangemoedigd door Prof.Mr. Pieter van Vollenhoven ,  Prinses Marilène , Lucas , Anna ,  Prinses Annette , Isabella , Samuel en Benjamin
Dit gezelschap ging later zonder Prof.Mr. Pieter, maar samen met Prins Margriet buiten het oog van de pers ook nog het ijs op voor de Familie 10.
Na 10 km schaatsen stapte Prinsen Bernhard en Pieter-Christiaan nog op de fiets om de Hollandse 100 echt af te maken met het fietsen van 90 Km. Prins Maurits liet iemand anders de 90km voor hem fietsen.

Rond half vijf mocht Prins Bernhard een cheque overhandigen met een tussenstand van de opgehaalde donaties. Een mooie bedrag 213.823 euro wat ondertussen al gestegen is ruim 215.000. Het bedrag kan nog verder oplopen wat er kan nog tot 30 maart kan  gedoneerd worden via www.dehollandse100.nl.

Als het aan de organisatie ligt gaat het evenement zeker een vervolg krijgen.  Er staat zelf al een datum op de planning: 7 februari volgend jaar.

Een reactie van Prins Bernhard
“Ik ben buitengewoon trots op alle deelnemers, vrijwilligers, donateurs en sponsoren. Samen hebben wij in een zeer kort tijdsbestek ervoor kunnen zorgen dat door deze eerste editie van De Hollandse 100 een specifiek onderzoek van start gaat!” zegt Bernhard van Oranje, “Iedere euro voor onderzoek telt en De Hollandse 100 is een sportieve traditie in wording, volgend jaar staan we weer in de startblokken op FlevOnice. Het enthousiasme, de sfeer en doorzettingskracht van alle deelnemers, jong en oud, heeft me echt gegrepen”.

Filmpje – Fotoserie PPE Fotoserie ANPFotoserie MPE (Patrick van Katwijk)Fotoserie Robin van Utrecht

Rapportage RTL Boulevard  – Rapportage Shownieuws

Blauw Bloed was er ook bij. Er zullen dus misschien nog beelden gaan volgen.

Eén gedachte over “Van Vollenhovens doen mee aan de Hollandse 100

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.