Weer aan de slag na de vakantie

Na een week vakantie in Lech ging het koningspaar weer aan de slag.  

Koningin Maxima in Barcelona. 
Koningin Máxima was maandag (2 maart) als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling  bij het ‘GSMA Mobile World Congress 2015’ in conferentiecentrum Fira de Barcelona Gran Via in Barcelona. Deze jaarlijkse internationale conferentie richt zich op de ontwikkelingen in de telecommunicatiesector.
Koningin Máxima hield hier onder meer een toespraak bij de Mobile World Summit, een besloten onderdeel van de conferentie op maandagmiddag. Het thema was ‘Enabling Digital, Financial and Social Inclusion’ Koningin Máxima in op de rol van mobiel bankieren voor betere toegang tot veilige en betaalbare financiële diensten.

Koning Willem-Alexander ontvangt ambassadeurs 
Koning Willem-Alexander ontving maandag de ambassadeur van Sri Lanka voor afscheidsaudiëntie
Vandaag ontving de koning de geloofsbrieven van de ambassadeurs van Tsjechië en Dominicaanse Republiek. Ook ontving de koning vandaag de Apostolisch Nuntius (ambassadeur Vatciaanstad) voor afscheidsaudiëntie. 
Koning Willem-Alexander opent Lentetuin Breezand

Koning verrichtte vandaag (woensdag 4 maart) de opening van de 35e Lentetuin Breezand. Tijdens deze tentoonstelling laten veertig kwekers uit de kop van Noord-Holland jaarlijks in deze bolbloemenshow een variëteit aan onder meer tulpen, narcissen, krokussen en hyacinten. Naast de bloemenshow is er een Voorjaarsbeurs Expo en Agri vakbeurs. Jaarlijks kiest de Lentetuin Breezand een thema. Dit jaar is gekozen voor de viering van ‘200 jaar Koninkrijk’. Met de slogan ‘200 jaar Koninkrijk: de Lentetuin blikt terug!’ wordt een aantal bijzondere gebeurtenissen in de afgelopen 200 jaar belicht. Om dit uit te beelden, verwerkt de arrangeur op een oppervlakte van 1.800 m2 duizenden bolbloemen en bloemstukken.

Eén gedachte over “Weer aan de slag na de vakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.