Koningin Máxima bij oratie hoogleraar Prins Claus Leerstoel

Jannemieke/ Royalduo

Koningin Máxima was maandagmiddag 18 mei 2015 aanwezig bij de oratie van professor Javier A. Couso in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht. Prof. Couso is voor de periode 2014-2016 verbonden aan de Prince Claus Chair for Development and Equity. Hij is specialist op het gebied van rechtssociologie en vergelijkend recht, Zijn onderzoek, wat zich richt op het begrijpen van de vaak moeilijke transitieprocessen in Latijns Amerika, blijft niet onopgemerkt. Door de Chilense president is hij benoemd tot lid van de adviesgroep die de Chileense anti-terrorismewetgeving gaat evalueren.

Jannemieke/ Royalduo

De Prince Claus Chair for Development and Equity is ingesteld door de Universiteit Utrecht, het International Institute of Social Studies (ISS) en de Erasmus Universiteit Rotterdam. De leerstoel is bedoeld voor uitmuntende, jonge academici uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika, de Cariben of de Stille Oceaan. De universiteiten en het ISS willen met de leerstoel onderzoek en onderwijs in de ontwikkelingssamenwerking bevorderen in overeenstemming met de inzichten en ideeën van Prins Claus.

Koningin Máxima is beschermvrouwe van de Prince Claus Chair. Tot begin 2014 was zij voorzitter van het curatorium van de Prince Claus Chair.

Fotoserie PPE – Fotoserie Robin van Utrecht – Fotoserie MPE – Fotoserie Royalportraits Europe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.