Koningin Máxima opent Zorg Onderwijs Centrum van Koninklijke Kentalis en aanwezig bijeenkomst financiële vaardigheden

Koningin Máxima opent Zorg Onderwijs Centrum van Koninklijke Kentalis

Koningin Máxima opende vrijdagochtend 22 mei het nieuwe Zorg Onderwijs Centrum van Koninklijke Kentalis in Zoetermeer. Kentalis is een landelijke organisatie voor mensen met doofheid, (ernstige) slechthorendheid, doofblindheid en taalontwikkelingsstoornissen.

Het Centrum in Zoetermeer biedt begeleiding, behandeling, onderwijs en onderzoek voor kinderen, jongeren en volwassenen. Zo huisvest het nieuwe gebouw onder andere speciaal onderwijs met zorgvoorzieningen en specialistische kindzorg. Daarnaast is er ook een Cruyff Court, waar leerlingen van Kentalis en daarbuiten kunnen sporten en spelen.

De opening van het nieuwe gebouw is onderdeel van de viering van het 225-jarig bestaan van Koninklijke Kentalis. Predikant Henri Daniel Guyot startte de eerste school voor dove kinderen in 1790 in Groningen. Koningin Juliana opende in 1981 het toenmalige Christelijk Instituut voor dove jongeren Effatha op dezelfde locatie in Zoetermeer waar nu Kentalis staat.
ANP Fotoserie  – Fotoserie PPE – Fotoserie MPE – Fotoserie Robin van Utrecht

Koningin Maxima aanwezig bijeenkomst financiële vaardigheden
Koningin Máxima heeft gisteren (22 mei) in Den Haag als erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken deelgenomen aan een besloten dialoogsessie over financiële vaardigheden in het onderwijsprogramma. Tijdens deze bijeenkomst gingen onder anderen docenten, ondernemers, ouders en leerlingen de dialoog aan over het belang van financiële vaardigheden in het onderwijs en  werd gesproken over de manier waarop financiële educatie een plaats zou kunnen krijgen in het onderwijs.
De bijeenkomst vond plaats in het kader van het programma Onderwijs2032, een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap onder leiding van  Paul Schnabel. Vanuit de vraag welke vaardigheden kinderen en jongeren moeten leren zal  een advies gegeven worden over onderwijs in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.