Koningspaar bij Día di Rincon (Bonaire) en Sail Aruba

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima waren afgelopen week in het Caribisch deel van het koninkrijk.  Donderdag 30 april woonden ze de viering bij van Dia di Rincon.
Op 1 mei bezocht het paar SAILAruba 2015.  Ze maakte van de gelegenheid ook gebruik om projecten van het Oranje Fonds te bezoeken. Met een foto door Koning Willem-Alexander gemaakt liet het koningspaar via Twitter weten uit te kijken om Dia di Rincon mee te vieren

30 april Dia di Rincon, Bonaire

Donderdag waren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in het oudste dorp van Bonaire, Rincon, Hier vierden ‘Dia di Rincon’  mee , een  jaarlijks feest waar met muziek, dans, eten en een parade in traditionele kledij, de cultuur en geschiedenis van Bonaire gevierd wordt. . Het paar werd verwelkomd door de voorzitter van het organisatiecomité van Dia Di Ricon, Francisco Janga. Na een vlaggenceremonie met volksliederen en tromgeroffel volgen enkele toespraken en zang- en dansoptredens. Aansluitend bezoeken de Koning en Koningin de ‘Stentenstraat’, een proeverij met traditionele gerechten van Bonaire, en het museum ChiChi’ Tan, met onder meer een collectie van traditionele muziekinstrumenten en een postzegel van de koning die je met de CEE app kunt scannen. Als je dat doet krijg je als je Koning Willem-Alexander scant het Wilhelmus te horen. Op de postzegel staat ook de vlag van Bonaire. Als je die scant krijg je het volkslied van Bonaire.  In de middag woont het Koningspaar een defilé bij van gewoonten en klederdrachten, die wordt afgesloten met de simadan, het oogstfeest in de vorm van een parade.

Tussen de festiviteiten van Dia di Rincon bezocht het koningspaar een project van Stichting Krusada, een winnaar van de Appeltjes van Oranje. Stichting Krusada is een organisatie die sinds 1999 mensen op Bonaire ondersteunt die zich in de maatschappij niet redden. Na het bijwonen van Dia di Rincon bezoeken de Koning en Koningin Stichting Krusada.  Het Koningspaar sprak tijdens het bezoek met coaches van de Bonaire Youth Outreach Foundation en jongeren uit kansarme omgevingen, die door deze organisatie worden begeleid. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.