Ontvangsten Koning Willem-Alexander afgelopen week en in ontvangst namen dubbelportret van Raad van Staten

Overhandiging geloofsbrieven Apostolisch Nuntius en de ambassadeur van de Republiek Zuid-Soedan,
Koning Willem-Alexander heeft woensdagochtend (20 mei) op Paleis Noordeinde in Den Haag, met de bij behoorde ceremonie,  de Apostolisch Nuntius, Z.E. Monseigneur Aldo Cavalli, en de ambassadeur van de Republiek Zuid-Soedan, Z.E. Emmanuel Lomoro LoWilla ontvangen voor het overhandiging van hun geloofsbrieven. 

Koning beëdigt raadsheren Hoge Raad
Koning Willem-Alexander heeft woensdag (20 mei) op Paleis Noordeinde mevrouw mr. A.L.J. van Strien, mevrouw mr. M.E. van Hilten en mevrouw mr. E.F. Faase beëdigd tot raadsheren van de Hoge Raad der Nederlanden.

Koning ontvangt Europese senatoren op Paleis Noordeinde
Koning Willem-Alexander heeft gisterenmiddag (vrijdag mei) op Paleis Noordeinde de Europese senaatvoorzitters die aangesloten zijn bij de Association of European Senates (AES) ontvangen.Tijdens de ontmoeting is gesproken over diverse aspecten van de rol van een Senaat en het functioneren van een senaatvoorzitter. De Europese senatoren bezoeken Nederland ter gelegenheid van de 16e bijeenkomst van de AES.

Koning en Koningin ontvangen dubbelportret van Raad van State

© Raad van State / Jeroen van der Meyde

Koning Willem-Alexander en  Koningin Máxima kregen gisteren een bronzen dubbelportret aangeboden van de Raad van State.

Het dubbelportret met de beeltenis van Koning Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima staat in de Ledenkamer van het gebouw van de Raad van State aan het Binnenhof in Den Haag. In deze besloten ruimte hangen schilderijen van de voormalige staatshoofden Koningin Wilhelmina, Koningin Juliana en Koningin Beatrix. Zij waren, net als Koning Willem-Alexander nu is, voorzitter van de Raad van State. Koningin Máxima heeft sinds oktober 2004 zitting in de Raad.

Het dubbelportret in brons is gemaakt door kunstenaar Eric Claus. Hij heeft voor het kunstwerk gebruik gemaakt van een afbeelding van het moment dat het Koninklijk Paar na de inhuldiging op 30 april 2013 de Nieuwe Kerk in Amsterdam verlaat. Het portret wordt door de Raad van State aangeboden aan de Stichting Historische Verzamelingen van het Huis Oranje-Nassau. Deze stichting heeft tot doel het verkrijgen en beheren van objecten of collecties die verbonden zijn aan de geschiedenis van het Huis Oranje-Nassau. De Raad van State krijgt het dubbelportret in bruikleen van de stichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.