Prinses Beatrix opent tentoonstelling ‘Guera na Kòrsou?!’ op Curaçao

Ook Prinses Beatrix reisde deze week af naar het Caribisch deel van het Koninkrijk. De prinses was op precies te zijn in Curaçao  De oud-koningin werd zaterdag in Willemstad ontvangen met een erewacht, volksliederen en een welkomstlied van een kinderkoor. Prinses Beatrix opende de tentoonstelling ‘Guera na Kòrsou?!; War in Curaçao 1940-1945’ in het Curaçaosch Museum. Een tentoonstelling over de rol van het Caribisch eiland tijdens de Tweede Wereldoorlog die is samengesteld in het kader van de zeventigjarige herdenking van het einde van de oorlog.

‘Guera na Kòrsou?!’ toont diverse objecten en beelden over Curaçao in de Tweede Wereldoorlog. Het betreft een levende tentoonstelling, waar steeds nieuwe informatie en objecten aan worden toegevoegd. Naast een fysieke expositie is er vanaf eind april 2015 ook een permanente virtuele expositie ingericht op www.gueranakorsou.com. In samenwerking met diverse partijen op het eiland worden ook films en lezingen georganiseerd en is er een speciale tour langs plekken die tijdens de oorlog van historisch belang waren.

De tentoonstelling is een initiatief van een aantal ouders van studenten van de International School of Curaçao  en is opgezet in samenwerking met het Nationaal Archief, het National Archaeological Anthropological Memory Management (NAAM) en de Foundation Battle Station Blaauw, Force Curaçao 1942. Prinses Beatrix sprak tijdens de opening met studenten van de International School.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.