Prinses Mabel bij AmsterdamDiner

Prinses Mabel was vanavond weer aanwezig bij de  AmsterdamDiner, een diner en veiling voor onderzoek rond Aids, in de Heineken Music Hall.

De avond had het zelfde thema als vorig jaar: ‘What a difference a day makes’  De opbrengst van het benefietdiner ging opnieuw naar het onderzoek was was opgestart door Joep Lange. Dit jaar was de insteek van de avond wel anders. Joep de Lange en zijn partner Jacqueline van Tongeren kwamen vorig jaar juli samen om bij de aanslag op MH17 en de avond werd dan ook een eerbetoon aan deze onderzoekers.

Prinses Mabel hield een speech  die veel losmaakte bij de gasten. In haar speech eerde de Prinses Joep de Lange en zijn partner Jacqueline van Tongeren.
“Hun baanbrekende werk zal voortgezet moeten worden. Daarvoor moeten we samenwerken en onze krachten bundelen om een wezenlijk verschil te maken. Laten we elkaar beloven dat wij alles zullen doen om Joeps en Jacquelines droom – een wereld zonder aids – werkelijkheid te maken.”  waren de woorden van de prinses tijdens de speech.
Verder vertelde de prinses in speech ook hoe Jacqueline haar naar het overlijden van haar man Prins Friso een bericht stuurde ter bemoediging.  ‘We moeten de personen die ons hebben geïnspireerd en ons leven hebben verrijkt, regelmatig vieren’  citeerde Prinses Mabel uit deze brief.

Prinses Mabel was niet de enige bekenden Nederlander die aanwezig was o.a. het ontwerpersduo Viktor&Rolf, oud-presentatrice (nu fotograaf) Sasha de Boer , burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam en minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking waren ook van de partij. De zus van Prinses Mabel was er ook weer bij.  Rick van de Westelaken praatte de avond aan elkaar.

Tijdens de 23ste editie werd een record bedrag € 653.000,-  opgehaald

Eén gedachte over “Prinses Mabel bij AmsterdamDiner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.