Staatsbezoek Canada: Dag 3

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn op staatsbezoek in Canada.  Het staatsbezoek aan Canada draait vooral om de grote bijdrage van Canada aan de bevrijding van Nederland 70 jaar geleden en ook is er aandacht voor de meer dan 1 miljoen Canadese met een Nederlandse roots. Gelijktijdig aan het staatsbezoek vinden twee missies plaats. Minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking leidt een economische missie en minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap leidt een hoger onderwijsmissie.

Dag 3: 29 mei 2015 – Toronto

Het programma derde en laatste dag van het staatsbezoek speelde zich af in Toronto. De  Koning en Koningin startten de dag met een bezoek aan het Legislativ Assembly of Ontario. Hier  sprak het paar met de Luitenant-Gouverneur, mevrouw Elizabeth Dowdeswell en de premier van Ontario, mevrouw Kathleen Wynne en er was ook en  korte ontmoeting met de voorzitter van het Lagerhuis, de heer Dave Levac.

Hierna vertrok het Koninklijk Paar naar MaRS Discovery District, een belangrijk innovatiecentrum in Canada. MaRS is een platform voor startende en gevestigde bedrijven en onderzoekslaboratoria in de sectoren Life Sciences & Health, ICT en Energie. Het platform helpt startende technologiebedrijven en ondersteunt samenwerking tussen kennisinstellingen en bedrijven. Daarmee wil MaRS bijdragen aan het innovatieklimaat in Canada.  De Koning en Koningin maken een rondgang langs enkele startende bedrijven en wonen ondertekeningen bij van MOU’s  op het gebied van innovatie en ondernemerschap. Het bezoek aan MaRS wordt afgesloten met een lunch met vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven.


Bron: RVD

’s Middags houdt de Koning een toespraak tijdens de ‘Canadian-Netherlands Resillient Cities Seminar’. Tijdens dit seminar spreken Nederlandse bedrijven en overheden met hun Canadese counterparts over de uitdagingen en oplossingen bij verstedelijking en economische ontwikkeling van steden die aan het water liggen. Aanleiding is de klimaatsverandering die het noodzakelijk maakt hierover na te denken.

Na deze bijeenkomst volgende er een ontmoeting met het Nederlandse vrouwenvoetbal team

Het volgende programmaonderdeel vond plaats op Toronto Island, een recreatief eiland voor Toronto. Daar onthult het Koninklijk Paar één van de in totaal zeven Tulpi-stoelen die aan de stad Toronto worden aangeboden. De stoelen zijn geplaatst met uitzicht over het water en de skyline van Toronto.

Het staatsbezoek aan Canada wordt afgesloten met een ontvangst van de Nederlandse gemeenschap in de Art Gallery of Ontario.

 Bron: RVD 

Fotoserie dag 3  MPE  – Fotoserie dag 3 PPE – Fotoserie Robin van Utrecht

Bekijk HIER het bericht wat ik plaatste over  de aankomst en dag 1 van het bezoek
Bekijk HIER het bericht wat ik plaatste over dag 2 van het bezoek

Het einde van het staatsbezoek aan Canada betekend niet dat Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima weer naar huis gaan. Dit weekend zullen ze afreizen naar Amerika waar ze maandag zullen beginnen aan een officieel bezoek wat tot woensdag zal duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.