Koning Willem-Alexander bezoekt Koninklijke Marechaussee

koning bij marechaussee
Koning Willem-Alexander krijgt uitleg van de Koninklijke Marechaussee op een controleplaats bij grensovergang Hazeldonk. © Koninklijke Marechaussee

12 november bracht Koning Willem-Alexander een bezoek aan de  Koninklijke Marechaussee. Het bezoek stond in het teken van grensbewaking.

In de Trip van Zoudtlandtkazerne werd onder  andere gesproken over de handhavingstaken van Brigade Brabant-Zuid op het gebied van de vreemdelingenwetgeving. Er werd gesproken over de grensbewaking op luchthaven ‘Eindhoven Airport’ en het Mobiel Toezicht Veiligheid. Ook de intensivering van het Mobiel Toezicht Veiligheid in verband met de hoge instroom van vreemdelingen was onderwerp van gesprek.
Vervolgens vertrok de Koning naar een controleplaats bij grensovergang Hazeldonk. Daar was hij aanwezig bij een gezamenlijke controle van voertuigen en personen door de Koninklijke Marechaussee, die daarbij ondersteund werd door de Koninklijke Landmacht en de Douane.
Hier werd met name aandacht besteed aan de aanpak van mensensmokkel. Met de Koning werd onder meer gesproken over Informatie Gestuurd Optreden, trends in vluchtelingenstromen en het actuele criminaliteitsbeeld. Daarbij kwam ook het selectieproces bij controles aan de orde, zoals het computersysteem @migoboras, dat informatie kan koppelen aan beelden van voertuigen die de grens passeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.