Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima bij Remembrance Day.

8 november waren Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima in Londen (Verenigd Koninkrijk) aanwezig bij Remembrance Sunday, de dodenherdenking van de landen van het Gemenebest. Het paar was uitgenodigd omdat het zeventig jaar geleden is dat er (in Nederland) een einde kwam aan de tweede wereldoorlog. Met de aanwezigheid wil het Koningspaar namens Nederland het Verenigd Koninkrijk bedanken voor de bijdrage aan vrede en vrijheid in Nederland en in Europa.

Tijdens de herdenking, die plaats vind op de Cenotaaf in Whitehall,  worden kransen gelegd die traditiegetrouw uit klaprozen (poppies) van kunststof bestaan. Kunststof klaprozen  worden ook op de kleding gedragen, ter nagedachtenis aan de gevallenen. Met de opbrengst van de verkoop  van de poppies worden oorlogsslachtoffers of hun nabestaanden ondersteund.
Ook dit keer legde Koningin Elizabeth als eerste een krans. en nu volgde daarna Koning Willem-Alexander. Verder legde ook andere leden van de Britse Koninklijke familie en leden van het parlement kransen.

Koningin Maxima bekeek de plechtigheid samen met Hertogin Catherine , Gravin van Wessex en Sir Timothy (man van Prinses Anne) vanaf het balkon van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Artikel NOS met beeld – Fotoserie PPE  – Fotoserie ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *