Prinses Viktoria bij start pluchen speelgoedactie en de Prinses heeft nieuws

Als beschermvrouw van Save The Children was Prinses Viktoria 9 november bij de start van de pluchen speelgoedactie van IKEA. Deze actie houdt in dat IKEA Foundation van 9 november 2015 t/m 3 januari 2016 wereldwijd voor elk verkocht pluchen speelgoedbeest of kinderboek 1 euro aan onderwijsprojecten van UNICEF en Save the Children doneert.

 “In Nederland is naar school gaan voor kinderen vanzelfsprekend, maar voor miljoenen kinderen is onderwijs niet meer dan een onbereikbare droom. Koen heeft zijn knuffel ontworpen en deelt vandaag het eindresultaat daarvan uit om aandacht te vragen voor de Pluchen Speelgoedactie van IKEA, UNICEF en Save the Children. Ik vind het mooi dat kinderen zich op deze manier inzetten voor kinderen.” Zijn klasgenootjes kunnen bovendien in de voetsporen van Koen treden, want ter gelegenheid van de Pluchen Speelgoedactie start vandaag opnieuw een internationale tekenwedstrijd voor kinderen tot en met 12 jaar.”

Prinses Viktória

Samen met Koen, ontwerper van een van de knuffels van de actie en ambassadeur van de Pluchen Speelgoedactie, de basisschool De Paperclip. Dit is de school van Koen en samen deelden ze in zijn klas de knuffels uit. Vervolgens bezocht Prinses Viktoria samen met Koen ook een Familiehuis  Daniel den Hoed. Hier logeren familieleden van kankerpatiënten die in het Erasmus MC liggen. Elke knuffel werd voorzien van een door Koen, Lisen Wirén en Prinses Viktória geschreven kaartje.
Meer informatie over de actie is HIER te vinden. Bekijk HIER en HIER foto’s 
Na de twee bezoeken ging de Prinses naar huis niet met een, maar met twee knuffels. Ze vertelde later aan waarom:   Een knuffel voor dochter Zita en de ander voor een voor een baby opkomst.  Wanneer de Prinses is uitgerekend is niet bevestigd, maar  er wordt gesproken over april / mei 2016. Een filmpje waarin de Prinses haar zwangerschap aankondigt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.