Nieuws 21 t/m 25 september

Prinses Irene houdt Abel Herzberglezing

Maandag hield Prinses Irene de Abel Herzberglezing. Deze lezing  is vernoemd naar de joodse schrijver en jurist Abel Herzberg, om zijn naam en zijn gedachten – die geënt zijn op het joods humanisme – levend te houden.  Thema voor de lezing: ‘Je wereldbeeld wordt bepaald door je relatie met de natuur.’

Koningin Máxima opent nieuw Bezoekerscentrum De Nederlandsche Bank
Koningin Máxima opende dinsdagmiddag 22 september 2015 het nieuwe Bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank (DNB) in Amsterdam.
Het Bezoekerscentrum draagt op diverse manieren bij aan financiële educatie, één van de verantwoordelijkheden van DNB.Het centrum richt zich met name op financiële educatie van jongeren. Koningin Máxima is erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken, dat aandacht vraagt voor financiële educatie en het verstandig omgaan met geld.http://gty.im/489552152

Koningin Maxima spreekt met journalisten over VN-werk
Koningin Máxima heeft donderdag met Nederlandse journalisten over haar werk voor de Verenigde Naties als speciale pleitbezorger voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Koning Willem-Alexander bezoekt Stichting SeniorenStudent 

Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend 24 september een bezoek gebracht aan Stichting SeniorenStudent in Amsterdam. Bij dit maatjesinitiatief ondernemen studenten als coach of maatje, samen met de oudere activiteiten. Ook werken ze aan het vergroten van de zelfredzaamheid en het sociale netwerk van de oudere. Het inititaief wordt gesteund door het Oranje Fonds waarvan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima beschermpaar zijn

Prinses Margriet bezoekt noodopvang voor asielzoekers in Zeist
Prinses Margriet bezocht vrijdag vluchtelingen in de noodopvang in Zeist. Als erevoorzitter  van het Nederlandse Rode Kruis praatte de Prinses met vluchtelingen en vrijwilligers van het Rode Kruis. De organisatie helpt ook met het herenigen van mensen die elkaar tijdens hun vlucht uit het oog zijn verloren en biedt medische zorg aan vluchtelingen in aanmeldcentra.
Prinses Margriet bezoekt vluchtelingenopvang Zeist.
© Rode Kruis / ANP Hand-out


Prinses Laurentien heeft maandag het  startsein gegeven voor de Safety Deal eNosenetwerk Zuidwest-Nederland. eNosen zijn electrische apparaten , waar stoffen in de lucht mee gemeten kunnen worden. Ze kunnen op afstand afgelezen worden. Prinses Laurentien was hierbij aanwezig in het kader van haar functie als Senior Adviseur van de Haven van Rotterdam.
De andere activiteiten van deze week

Zoals al eerder gezegd heb ik minder tijd om te bloggen. Ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik het precies wil gaan doen , maar hier wel alvast een nieuwsoverzicht in een andere vorm dat eerst. Tips , suggesties zijn welkom. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.