Nieuwsoverzicht 28 maart tot 8 april

Prins Constantijn vraagt aandacht voor onderwijs over techniek

Prins Constantijn was maandag 4 april te gast in RTL Late Night. Hij sprak samen met Jet Bussemaker over het belang van Techniek.  Eerder die dag een van de sprekers op Digital Employment Day 2016. Hij vraagt aandacht onder andere aandacht voor het onderwerp als voorzitter van tech-festival ‘Startupfest Europe.’ Bekijk het programma HIER. De prins verteld vanaf 37 minuten.
Digital Employment Day 2016 was voor Prins Constantijn ook reden voor een kort interview met Metro

Koning Willem-Alexander schrijft voorwoord 4 en 5 mei denkboek

Koning Willem Alexander schreef het voorwoord van het 4 en 5 mei denkboek. In dit boek , wat maandag 4 april gepresenteerd is, staan verhalen in over verzet, vervolging, de hongerwinter, Nederlands Indië en over oorlogsheld George Maduro. Ook staan er verhalen in van kinderen die nu in oorlog leven. Zij vertellen bijvoorbeeld hoe het is om te moeten vluchten, of om te moeten strijden om naar school te mogen gaan.  Meer informatie kunt u HIER vinden.

Activiteiten

  • Koningin Maxima bracht verder die woensdag nog een bezoek aan dorpshuis Ons Genoegen in Nieuwer ter Aa. Tijdens het bezoek werd bekend dat het dorpshuis  één van de winnaars is van de Appeltjes van Oranje 2016, die Máxima in mei weer uitreikt.
  • Koning Willem-Alexander heeft vrijdag (8 april) op Paleis Noordeinde  de ambassadeur van de Volksrepubliek China, Z.E. Chen Xu ontvangen voor afscheidsaudiëntie.

 

Eén gedachte over “Nieuwsoverzicht 28 maart tot 8 april

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.