Koningspelen 2016

Vrijdag (22 april) was het weer tijd voor de Koningsspelen.  Hieraan doen dit jaar maar liefst 1.255.619 miljoen kinderen afkomstig van 5.986 basisscholen in Nederland, het Caribisch gebied en Nederlandse scholen in het buitenland. Het Koningspaar was ook bij deze vierde editie van de partij.  Om precies te zijn op basisschool Drostenburg. Basisschool Drostenburg  is een school voor leerlingen met een chronische ziekte en/of handicap. Tijdens de activiteiten rond de officiële opening van de Koningsspelen deed ook basisschool De Polsstok mee;  deze school werd in 2015 uitgeroepen tot sportiefste school van Nederland.

Na het aanschuiven bij het ontbijt gaven de Koning en Koningin met een High Five hier het startsein voor de sportdag. Daarna was het voor het echte sporten eerst tijd voor een optreden van Kinderen voor Kinderen met het nummer Hupsakee 

De Koning en Koningin namen nog even de tijd  voor een gesprek met het NOS Jeugdjournaal. Het Koningspaar vertelde dat bij hun jongste dochters op school een sponsorloop is en ook teamsporten. Prinses Alexia kan niet alles mee doen vanwege een beenbreuk die ze twee maanden geleden tijdens de ski-vakantie in Lech op gelopen heeft, maar probeert zoveel mogelijk mee te doen. Als Prinses Alexia niet sport hoeft ze niet te niksen ze zal ook verslaggeefster zijn.  Samen met haar zus had ze geoefend op de Hupsakee. De koning vertelde ook dat Prinses Alexia er bij zal zijn op Koningsdag.  Koningin Maxima verteld ook over sport op school in Argentinië.

Beeld: Fotoserie ANP – Fotoserie PPE – Fotoserie Robin Utrecht – Fotoserie MPE – Uitzending NOS (Jeugdjournaal)

De Koningsspelen zijn in 2013 voor het eerst georganiseerd voor de inhuldiging van Koning Willem-Alexander met als doel kinderen in het basisonderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is.  Scholen bepalen zelf hoe de Koningsspelen worden vormgegeven, maar het bestaat in ieder geval uit sportieve activiteiten  en een gezamenlijk ontbijt. De organisatie van de Koningsspelen is in handen van de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation. Ook leveren beide partijen een financiële bijdrage. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.