Koning met gezin bij Olympische Spelen in Rio de Janeiro

Bij de fotosessie had  de Koning al min of meer aangekondigd dat met zijn gezin de Olympische Spelen zou bezoeken, maar het liet even op zich wachten. Een week na de opening van de spelen verscheen Koning Willem-Alexander opnieuw in Rio de Janeiro en nu met zijn vrouw Koningin Maxima en dochters de prinsessen Amalia , Alexia en Ariane. 

Koning en Koningin bij finale 50 meter vrije slag vrouwen

Zaterdagavond (in Nederland in de nacht/vroege morgen van zaterdag op zondag) zat Koning Willem-Alexander samen met Koningin Maxima op de tribune in het olympic aquatics stadium om zwemster Ranomi Kromowidjojo aan te moedigen tijdens de finale van de 50 meter vrije slag. Helaas zonder succes. Kromowidjojo werd vooraf gezien een grote kanshebber voor een medaille, maar tikte als 6de aan.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Koning , koningin met dochters bij medaillerace RS:X klasse zeilen.

Koning Willem-Alexander , Koningin Maxima waren een dag later (zondag 14 augustus) samen met hun dochters Amalia, Alexia en Ariane  toeschouwer bij de afsluitende race RS:X-klasse.  Hier kon een medaille voor Nederland niet meer misgelopen worden. Nederlander Dorian van Rijsselberghe kon al niet meer ingehaald worden in het algemeen klassement en net als vier jaar geleden in Londen hoefde hij alleen maar de finishen om het goud te winnen. En dat deed hij in stijl. Ook de zogenoemde madalrace finishte van Rijsselberghe als eerste. Het koninklijk gezin volgde de surfers vanaf een jacht. Na afloop kon Dorian van Rijsselberghe rekenen op felicitaties van alle vijf gezinsleden en die felicitaties gingen gepaard met knuffel.

Eén gedachte over “Koning met gezin bij Olympische Spelen in Rio de Janeiro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.